Tips om snel af te vallen

We willen allemaal lekker in ons vel zitten en het droomlichaam hebben. Wat voor lichaam dat dan is, is voor iedereen verschillend. Velen zien echter het slanke figuur als het ideale plaatje. Dat kun je alleen bereiken door gewicht te verliezen. Dat kost tijd en heel veel motivatie. Het kan natuurlijk ook op een snellere manier. Daar geven we je handvatten voor in dit artikel.

Veel meer bewegen

Bewegen is echt de sleutel om af te vallen. Iedereen die een paar kilo’s kwijt wil, moet echt veel meer gaan bewegen. We bedoelen daar niet mee dat je wat vaker op staat van je plek. We hebben het echt over inspanning. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld fietsen, snelwandelen, zwemmen, squashen en nog meer andere sporten. Door inspanning verbruik je namelijk veel meer calorieën. Dat doe je ook door meer te wandelen, alleen zul je dan heel wat kilometers moeten afleggen, wil je echt veel gaan verbranden.

Wandelen is uiteraard nooit verkeerd, dus je kunt het zeker met elkaar combineren. Ga bijvoorbeeld eens op de fiets naar het werk. Probeer op het werk ook vaker op te staan, dan voorheen. Voornamelijk als je een kantoorbaan hebt. Dat zorgt er niet per se voor dat je afvalt, maar wel dat je gemotiveerd blijft. Je moet die beweging steeds meer in je routine gaan opnemen, zodat het een gewenning wordt. Bovendien is beweging op heel veel vlakken goed voor je.

Ga gezonder eten

Wil je snel afvallen? Dan ben je er nog niet met beweging alleen. Het is uiteraard een start, maar je zult er nog meer energie in moeten steken. Neem je voedingspatroon eens goed onder de loep en kijk er kritisch naar. Ga voor jezelf eens na hoe gezond je eet. Er kan vast nog het een en ander aan verbeterd worden. Zolang je je voeding niet aanpast en wel gaat bewegen, heeft het alsnog geen zin. De kilo’s die je eraf sport, zitten er dan net zo snel weer aan.

Voor velen is het moeilijk om te bepalen of ze nou gezond eten. Dat is eigenlijk heel makkelijk te bepalen. Alles wat vers is, is in ieder geval gezond. Hier kunnen we groenten en fruit onder schalen, maar ook olie, zaden en noten bijvoorbeeld. Alle producten die zijn bewerkt zijn per definitie niet gezond. Uiteraard is het ene product wel beter dan de andere en dat maakt het ook zo lastig.

Het is namelijk niet zo dat je tijdens het afvallen geen koek meer kunt eten. Het gaat alleen om de dosering. Een koekje als tussendoortje is natuurlijk geen probleem. Dat zal qua gewicht niet veel aanzetten. Neig je er naar om heel het pak op te eten? Dan is het misschien toch verstandig om alle koek en snoep de deur uit te doen. Zo kun je ook niet in verleiding komen.

Neem kleine porties

Bewegen en gezond eten zijn de sleutel tot een snel afvalproces. Alleen is alles waar te veel voor staat ook niet gezond. Neem daarom eens veel kleinere porties dan dat je gewend bent. Je zult misschien bang zijn dat je op den duur alsnog trek krijgt. Daar zijn gelukkig wat trucjes voor.

Om een verzadigd gevoel te krijgen kun je het beste heel langzaam eten. Hoe langer je moet kauwen, des te eerder je maag het signaal geeft dat je vol zit. Afvallen is daarom vaker een mentale kwestie. Daarnaast is het verstandig om vlak voor het eten glazen water te drinken. Waar water zit, kan geen eten meer zitten. Zo zul je ook veel sneller een verzadigd gevoel hebben.

Door deze drie tips uit te voeren, heb je binnenkort het lichaam van jouw dromen.

Tags

Dit bericht is gepost op 24 oktober 2022 om 3:53 pm uur en is geplaatst in Algemeen.

Andere interessante artikels: Is glutenvrij eten gezond?
De makkelijkste stappen naar een gezonder leven