Eerste hulp bij een stralend gebit

We weten allemaal hoe belangrijk het is om een gezond en stralend gebit te hebben. Jouw gezondheid valt en staat met de gezondheid van jouw gebit. Een goede verzorging van je tanden is daarom ook erg belangrijk. Bovendien is je lach en daarmee je gebit ook jouw visitekaartje. Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat er iets aan je gebit moet veranderen of dat je niet tevreden bent. In dit artikel lees je wat je dan het beste kunt doen.

Boek een tandartsbezoek

Het is belangrijk om regelmatig de tandarts te bezoeken. Zij kunnen dan kijken of er zaken zijn om ons zorgen over te maken. Denk bijvoorbeeld aan een rood tandvlees of een doorkomende verstandskies. Voornamelijk bij het slikken van medicijnen zijn controle momenten erg belangrijk. Neem deze dan ook serieus en zeg ze niet zomaar af. Medicijnen kunnen het gebit erg aantasten en dat kan een tandarts nauwkeurig in de gaten houden. Is het zover dat de medicijnen zijn werk hebben gedaan en je tanden afbrokkelen? Of heb je een zwaar ongeluk gehad, waarbij je de helft van je gebit kwijt bent? Dan moeten er natuurlijk serieuze stappen ondernomen worden.

Bezoek een tandkliniek

Als het goed mis is met je gebit, dan is het slim om een tandkliniek in te schakelen. Zij hebben bijvoorbeeld implantologen in dienst, die jouw gebit weer stralend maken. Ze gaan jouw tanden dan nabootsen. Dat nieuwe gebit wordt ook wel een implantaat genoemd.

Voordat het zover is moet je wel eerst kennismaken met een tandarts-implantoloog. Er moet dan een kennismakingsconsult gepland worden, waarin jouw wensen worden besproken en de eventuele behandelingen. In Boedapest, Hongarije zou je terecht kunnen bij een tandkliniek. Daar hebben ze ook een tandarts-implantoloog in dienst.

Tijdens een kennismakingsconsult wordt er dan ook een OPG-röntgenfoto gemaakt. Zo kan de tandarts-implantoloog zien wat er precies moet gebeuren met jouw gebit. Na het consult wordt er een behandelplan en een begroting opgesteld. In de begroting zijn alle kosten meegenomen, ook van je reis en je verblijf. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

De begroting is 90 dagen geldig en is geheel vrijblijvend. Je bent dus altijd vrij om bijvoorbeeld te kiezen voor een ander behandelplan of om de behandeling nog een aantal maanden uit te stellen. In die 90 dagen krijg je in ieder geval de tijd om goed na te denken over het behandelplan. Het is toch erg ingrijpend als er iets met jouw gebit moet gebeuren. Vervolgens heb je ook de optie om met de zorgverzekeraar contact op te nemen. Wellicht dat sommige kosten vergoed kunnen worden. Dat maakt het misschien wel aantrekkelijker om het behandelplan door te zetten.

Ben je er in die 90 dagen achter gekomen dat je door wil gaan met de behandeling? Dan moet je weer opnieuw contact opnemen met de tandkliniek. Alles wordt dan in gang gezet. Er worden dan afspraken gepland, samen met de vlucht en het verblijf. In sommige gevallen heb je zelfs de keus om het kennismakingsconsult en de behandeling met elkaar te combineren. Dat scheelt natuurlijk in de kostenpost, omdat je maar een keer de vlucht en het verblijf hoeft te betalen. Informeer bij de tandkliniek of dat voor jou ook mogelijk is.

Na de behandeling ben je weer helemaal blij en tevreden met jouw gebit. Je gaat stralend terug naar Nederland. Uiteraard houdt het daar niet op. Je zult in contact blijven met de tandkliniek voor de nazorg, want die is net zo belangrijk. Bovendien is het in sommige gevallen zelfs nodig om elk jaar terug te gaan naar Boedapest voor een jaarlijkse controle.

Tags

Dit bericht is gepost op 15 september 2022 om 3:20 pm uur en is geplaatst in Algemeen.

Andere interessante artikels: Tips om je tuin geschikt te maken voor sporten