Creatief met kerst? Organiseer een winterbarbecue

Het ziet er naar uit dat corona ook dit jaar weer roet in het (kerst)eten zal gooien. Een grote, gezellige familiebijeenkomst tijdens de kerstdagen zit er hoogstwaarschijnlijk ook in 2021 niet in. Kunnen we dan alweer geen kerst vieren of zijn er toch alternatieven? Wie een groot feest wil met kerst zal creatief moeten zijn. Misschien is het een optie om buiten iets te organiseren? Wat dacht je bijvoorbeeld van een winterbarbecue?

Buiten rond het vuur

Om met z’n allen samen te kunnen komen en op safe te spelen organiseer je dit jaar het kerstfeest toch gewoon in de tuin? Iedereen een dikke jas en sjaal aan, gezellig rond een grote vuurkorf. Haal nog gauw een tiental extra warme dekentjes en wat warme fluffy kussens in huis en het feest kan zo beginnen! En de kerstboom? Die kan toch ook gewoon in de tuin? Twee kerstbomen, eentje binnen en eentje buiten, dubbel zoveel gezelligheid, dubbel zoveel kerstplezier. Want als we dan toch tradities aan het breken zijn (uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen), waarom dit jaar in plaats van kalkoen eens geen spareribs met kerst? Lekker traag gegaard op de winterbarbecue met heerlijk zelfgemaakte veenbessen. Een paar flessen rood, wat bubbels en glühwein erbij en iedereen heeft het meteen warm!

Glühwein

Qua versiering kan je je in de tuin eens echt laten gaan. Ga voor kerstlichtjes a volonté en ook dat overdreven lichtgevend rendier met vrolijk lachende kerstman mag ter compensatie in je tuin staan blinken. Bij een outdoor kerstevent hoort natuurlijk ook heerlijk warme glühwein om je aan te verwarmen. Met lekker veel kruidnagel, een appelsien en kaneel zet het elke kerstgelegenheid in gang. Dit jaar drink je het niet op de kerstmarkt in een plastic bekertje, maar in een smakelijke kerstmok met de hele familie erbij. Terwijl de heerlijke geur van ribeye van premium kwaliteit zich op de winterbarbecue verspreidt, klinken jullie op de gezelligheid, de warmte en elkaars gezelschap.

Wees voorbereid

Fleecedekens, glühwein, spareribs, check? Good job! Dan ben je er bijna klaar voor. Denk ook zeker aan the worst case scenario: regen en wind. Een afdak of een soort van partytent is geen overbodige luxe op een event als dit. Zorg bovendien dat iedereen goed op de hoogte is dat het gaat om een outdoor event, en dikke truien en jassen dus een must zijn! De uitdaging dit jaar: warm maar elegant aan de outdoor kersttafel aanschuiven!

Tags

Dit bericht is gepost op 3 januari 2022 om 10:25 am uur en is geplaatst in Algemeen.

Andere interessante artikels: Maak het extra gezellig in deze donkere wintertijd
5 tips voor ouderen die thuis wonen