Maak het extra gezellig in deze donkere wintertijd

Een heerlijk pruttelend stoofpotje, kaarsjes, sfeermuziek op de achtergrond en de mensen van wie je houdt dicht bij je. Het is de ideale mix om de koude en donkere wintertijd door te komen. Wij geven je alvast enkele tips om in je huis een gezellige sfeer te creëren!

Winterwandeling

Voor je het weet zijn de eerste sneeuwvlokken alweer in aantocht en geniet je van een deugddoende winterwandeling door het bos. Niets zo heerlijk als achteraf een lekkere chocolademelk drinken om je op te warmen. Maar het oog wil ook wat! Schenk de chocolademelk in een mooie set mokken en versier ze met je favoriete toppings. Zo heb je meteen een heerlijk drankje binnen handbereik.

Nog een klein hongertje? Maak dan een lekkere pannenkoek klaar en verwen jezelf met wat lekkers want dat heb je heus wel verdiend!

Heerlijke stoofpotjes

De winter lijkt vaak een tijd om snel te vergeten, maar niets is minder waar! Gezond kokerellen kan met de seizoensproducten van het moment. Gooi een lekkere steak op de braadpan, kook wat krielaardappeltjes en werk af met een groententaartje en je tovert zo een heerlijke maaltijd op tafel.

Of zet eens een stoofpotje van wild op het menu. Niets zo hartverwarmend dan de heerlijke geur van een pruttelend stoofpotje op een koude winterdag. Je kiest het best voor een gietijzeren stoofpan van Le Creuset omdat deze het vlees gelijkmatig laat garen. Bovendien oogt zo’n braadpan heel erg mooi en blijft je stoofpotje lang warm. Geloof ons, er is niets leuker dan het deksel van de pan te nemen en te tonen wat voor heerlijks je hebt klaargemaakt. Wedden dat de gasten rond de tafel onder de indruk zijn. Achteraf moet je bovendien slechts één pot afwassen in plaats van verschillende serveerschalen.

Gezellig interieur

Decoratie is altijd fun. Om een knus wintermoment compleet te maken, leg je extra veel kussens in je sofa zodat het een plek wordt om gezellig samen te zijn. Kies voor accenten die je interieur net dat tikkeltje meer geven en verras je gasten. Druk je eigen stempel door eigentijdse items te verzamelen.

Vandaag staat een fluwelen look hoog aangeschreven in de interieurbladen maar evengoed is een marmerlook en goud vandaag de top. Online kun je ook heel wat leuks vinden, maar ook snuisteren op een rommelmarkt kan een bijzonder object opleveren dat jouw interieur helemaal af maakt.

Warme gezelligheid

Vergeet vooral niet om voldoende aandacht te besteden aan geurkaarsen en geurstokjes. Hoe fijn is het om een huis binnen te wandelen waar het heerlijk geurt? Met de Belgische Baobab Collection combineer je luxe en stijl in je interieur. Zo haal je niet alleen een geurkaars of geurstokjes in huis, maar wordt het dé eyecatcher in de inkomhal of in je woonkamer. De kaarsen zijn niet alleen gemaakt van de beste grondstoffen, maar worden bovendien met de hand gegoten in bijvoorbeeld een mondgeblazen glas voor een luxueuze uitstraling. De collectie is trouwens geïnspireerd op het weelderige landschap van Tanzania met een sublieme combinatie van kleuren en geuren. Want zeg nu zelf, wat is er leuker dan heerlijk wegdromen dankzij een lekker geurende kaars die de koude winterdagen verjaagt?

Tags

Dit bericht is gepost op 25 december 2021 om 1:21 am uur en is geplaatst in Algemeen.

Andere interessante artikels: De symptomen van te weinig drinken
Creatief met kerst? Organiseer een winterbarbecue