Dit mag niet ontbreken op een ‘gezonde’ menukaart

Veel mensen zijn tegenwoordig geïnteresseerd in een gezondere levensstijl en daarbij hoort gezond eten. Deze mensen zijn dan op zoek naar restaurants die gezonde alternatieven bieden voor traditionele ingrediënten en recepten die passen bij hun nieuwe levensstijl. Hoewel dit een probleem kan vormen voor sommige restaurants, is het ook een uitstekende kans voor bedrijven om nieuwe klanten aan te spreken. In deze blog lees je drie eenvoudige tips die bedrijven kunnen gebruiken in het samenstellen van een nieuw menu om de gerechten gezonder te maken.

Het gebruik van symbolen

Veel restaurants hebben al gezondere alternatieven op de menu’s staan zonder dat dit duidelijk is aangegeven. Door een legenda toe te voegen en daarnaast symbolen te plaatsen om bepaalde ingrediëntenindicaties aan te geven, kun je gemakkelijk een gezond restaurantmenu te creëren.Hieronder enkele voorbeelden van symbolen die vaak worden gebruikt:

  • Grill - Een grill laat zien dat kip, sandwiches, pasteitjes, vis, en ander voedsel kan worden gegrild in plaats van gebakken, gefrituurd, of gekookt in boter.
  • Blad - Een blad geeft aan dat pastagerechten, sandwiches, wraps, salades en andere gerechten vegetarisch kunnen worden gemaakt.
  • V - Een “V” geeft aan dat vegetarische gerechten veganistisch kunnen worden gemaakt.
  • Graan - Graan geeft aan dat sandwiches, subs, en wraps gemaakt kunnen worden met volle granen in plaats van witte bloem.

Toon het aantal calorieën op het menu

Een populaire manier waarop sommige mensen proberen af te vallen en gezonder te eten is door calorieën te gaan tellen. Omdat veel dieetprogramma’s eisen dat mensen hun calorie-inname vastleggen om sneller af te vallen, zal het tonen van deze getallen op het menu de klanten helpen hun datamakkelijker bij te houden. Daarnaast wordt het van sommige restaurants ketens geëist vanuit de overheid datinformatie over de voedingswaarden openbaar moet zijn voor de klanten. Klanten kunnen dit dus tegenwoordig ook van bedrijven verwachten om bepaalde informatie online te kunnen inzien.

Vervang bepaalde ingrediënten

We begrijpen dat het gebruik van gezondere ingrediënten soms veel duurderuit kan vallen, en dat deze ingrediënten de smaak van gefrituurde voorgerechten, hartige hoofdgerechten of zoete desserts aanzienlijk kunnen veranderen. In plaats daarvan hoeven alleen minimale veranderingen worden toegepast die niet te veel het uiterlijk en de smaak van het eten veranderen. Restaurants kunnen bijvoorbeeld oliën van hogere kwaliteit, zoals kokosolie, olijfolie en arachideolie gebruiken tijdens het frituren.Oliën met een hoger gehalte aan meervoudig onverzadigde vetten, zoals sojaolie, canolaolie en zonnebloemolie, zijn namelijk erg ongezond. Daarnaast kunnen restaurants zilvervliesrijst aanbieden in plaats van witte rijst of kiezen voor plantaardige vleesvervangers zoals groenteburgers of soyaproducten.Door klanten gezonde opties op menu’s aan te bieden en te promoten dat gezondere bereidingsmethoden worden gebruikt, kunnen gezondheidsbewustere klanten worden aangetrokken en daarmee de winst worden verhoogd. Door het implementeren van een aantal van de bovenstaande ideeën, kunnen restaurants simpele menukaarten maken en aanpassen voormensen die op dieet zijn of gewoon gezonder willen leven.Iedereen is dus weer welkom voor een gezond ontbijt, gezellige lunch of die fijne dinerdate.

Tags

Dit bericht is gepost op 9 december 2021 om 8:25 am uur en is geplaatst in Algemeen.

Andere interessante artikels: Wat kost een traplift en heb ik recht op een subsidie?
De symptomen van te weinig drinken