Een gezonde leef en/of werkomgeving begint bij…

Een leven zonder stress begint bij een fijne leef en werkomgeving. Als je een ruimte te druk inricht, is dit nadelig voor jouw gezondheid. Er is dan bijvoorbeeld geen plek om tot rust te komen. Maar, er zijn natuurlijk nog meer manieren om een gezonde leef en/of werkomgeving te creëren.

De juiste meubels

Je zult niet de eerste zijn die klachten ondervindt van het werken aan het verkeerde bureau. Of wat dacht je van rugklachten krijgen door de verkeerde bureaustoel? Zorg er voor dat je te allen tijde ergonomische middelen ter beschikking hebt in jouw kantoor. Een bureaustoel behoort verstelbaar te zijn, zodat deze aangepast is op jouw lichaam. Een bureau die verstelbaar is, is ook een voordeel voor de meeste mensen. Zo kun je deze gemakkelijk verstellen op jouw hoogte, maar kun je deze ook gebruiken als sta-bureau. Door staand te werken, krijg je automatisch meer beweging. Een sta-bureau is daarom erg gezond en wordt ook aangeraden bij kantoorbanen.

Voor een gezonde leefomgeving thuis is het natuurlijk belangrijk dat je fijne stoelen en een fijne bank hebt. Bovendien is het juiste bed aan te raden. Dat zijn namelijk jouw momenten van rust. Een goede nachtrust is belangrijk om gezond te leven. Naast een diepe slaap, wil je natuurlijk ook geen rugklachten ervaren. Een goed bed is dan ook een van de belangrijkste meubels in jouw huis.

Planten

Ze zorgen niet alleen voor een oase van rust, maar brengen nog veel meer voordelen met zich mee. Vele onderzoeken tonen aan dat de groene kleur van planten ontspannend werkt en daardoor de bloeddruk en stress vermindert. Planten wil je dan ook in je huis en op kantoor. Misschien wist je al dat planten zorgen voor zuurstof, maar er zijn ook planten die luchtzuiverend werken. Waar je voorheen een raam open moest zetten voor frisse lucht, schaf je nu gewoon een luchtzuiverende plant aan. Naast het feit dat de planten de ruimte opvrolijken, vrolijken ze jou ook op blijkt uit verschillende studies. Planten in huis of kantoor zijn dus heel gezond en je kunt er niet genoeg van hebben.

Stickers

Wil je wel vrolijkheid in je huis, maar heb je geen groene vingers? Als je de andere voordelen aan planten niet hoeft te hebben, dan kun je altijd stickers van planten op de muren of deuren plakken. Zo creëer je ook een oase van rust, door de groene kleur. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken of de planten genoeg water en licht krijgen. Natuurlijke Muurstickers van planten zijn dan een oplossing. Uiteraard zijn er nog veel meer muurstickers te verkrijgen, met voor ieder wat wils. Ook voor ramen zijn er stickers te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan steeds een ander thema. Zo plak je met Sinterklaas een piet op de raam en met Pasen een dozijn paaseieren. Zulke coole raamstickers vrolijken natuurlijk je huis op en je kinderen zullen er ook blij mee zijn. Blije kinderen zijn blije ouders, toch? Daarnaast zijn deze stickers natuurlijk ook super functioneel voor op kantoor. Zo kun je op het raam bijvoorbeeld de openingstijden weergeven of het logo van het bedrijf. Of wat dacht je van een sticker op de deur om te laten zien waar de wc is? Alle stickers hebben hun eigen functie. Ze zorgen ervoor dat veel vragen niet meer beantwoord hoeven te worden, wat ook weer stress verminderd kan zijn. Zo kun jij je focussen op je werk wat er net iets meer toe doet.

 

De juiste inrichting

Rust zorgt voor stressvermindering, wat weer voordelig is voor je gezondheid. Zorg daarom dat een ruimte niet te vol is ingericht. Daarnaast is het belangrijk om met neutrale kleuren te werken als je gevoelig bent voor stress. Een drukke omgeving zorgt namelijk ook voor drukte in je hoofd. Een gezonde leef en/of werkomgeving bestaat dus uit rustige kleuren en uit functioneel interieur. Te druk en te veel is te veel stress. Richt de ruimte dus wijs in, want dat kan bevorderend zijn voor je gezondheid.

Tags

Dit bericht is gepost op 20 oktober 2021 om 10:06 am uur en is geplaatst in Algemeen.

Andere interessante artikels: De kou tegen gaan met thermokleding
Gezondere pannenkoeken? Dat doe je zo!