De kou tegen gaan met thermokleding

Koude handen en koude voeten komt door een slechte bloedsomloop. Het is dus belangrijk dat je de circulatie van je eigen bloedsomloop gaat stimuleren. Dit kan op heel veel manieren, maar voor bij sommige oorzaken is dat niet mogelijk. Dit gaat meestal om ziektes, die zijn ook op een bepaalde manier te behandelen maar dat komt later in dit artikel.

Een van die ziektes is dan bijvoorbeeld ook het syndroom van Raynaud. Deze ziekte zorgt ervoor dat bij stress of slechte weersomstandigheden je bloedvaten nauw samen worden geknepen. Hierdoor is het moeilijker voor je bloed om rond te circuleren en bij al je ledematen terecht te komen. Hierdoor kunnen je vingers en tenen paars of geel worden en erg pijn doen.

Twee andere ziektes zijn diabetes en bloedarmoede. Mensen met een bloedarmoede hebben te weinig rode bloedlichaampjes. Dit kan via verschillende manieren komen, ook door voeding, door bijvoorbeeld te weinig ijzer te eten. Bij diabetes zijn je bloedvaten beschadigd waardoor de bloedcirculatie een stuk minder goed kan werken.

Bewegen is gezond

De aller makkelijkste manier om van koude handen en koude voeten af te komen is beweging. Door genoeg te bewegen zal je de doorbloeding van de voeten stimuleren. Dit zorgt ervoor dat je geen pijnlijk gevoel krijgt in je tenen, maar ook niet in je vingers.

Ook is het belangrijk dat je het hele jaar genoeg sport. Dit bouwt een soort conditie op voor je bloedvaten. Dit zorgt er namelijk voor dat je bloedvaten gemakkelijk kunnen schakelen bij verschillende temperaturen. Zo zorgen zij ervoor dat de bloedvaten net iets meer gaan uitzetten wanneer het wat kouder is dan normaal zodat het bloed alsnog snel bij al je ledematen komt.

Effecten van eten

Een andere belangrijke manier om de kou tegen te gaan is voeding. Het is heel cruciaal dat je genoeg vitamine B12 en ijzer binnenkrijgt, een tekort aan vitamine B12 kan voor diverse klachten zorgen. Vitamine B12 heeft je bloed en zenuwen namelijk erg nodig. Te weinig vitamine B12 in het lichaam kan klachten geven zoals gevoelloze vingers en tenen, tintelingen en je motoriek gaat er op achteruit.

IJzer is een belangrijke bouwsteen van het hemoglobine-eiwit in de rode bloedcellen. Je lichaam bevat 3 tot 5 mg aan ijzer. IJzer is nodig om dit eiwit aan te maken. Als je te weinig ijzer in je lichaam hebt kan het ervoor zorgen dat je bloedarmoede krijgt.

Als je het snel koud hebt is het ook belangrijk dat je bij lage temperaturen de juiste dingen inneemt. Het is bijvoorbeeld verstandiger om de koude drank in de koelkast momenteel even te laten staan om vervolgens in te ruilen voor een wat warmere drank, zoals thee.

Een andere manier om jezelf op te warmen is gebruik maken van de juiste specerijen. Zo hebben bijvoorbeeld cayennepeper, zwarte peper en rozemarijn een opwarmend effect van binnenuit het lichaam. Dit is natuurlijk erg aangenaam als je het snel af en toe erg koud hebt.

Verwarmde kleding

Een hele gemakkelijke uitweg is verwarmde kleding. Door nieuwe technologische innovaties is het mogelijk om een verwarming in je kleren te plaatsen, zo klein, dat je ze niet voelt of ziet. Met slechts een kleine druk op de knop voel jij de warmte al binnen 30 seconden door je lichaam stromen.

De verwarmde kleding is heerlijk voor de wintersport, maar ook lekker warm voor de net wat koude herfstdagen. Naast verwarmde thermokleding, is het ook mogelijk om andere producten te verkrijgen, zoals: verwarmde sokken, verwarmde jassen en verwarmde handschoenen.

Zo zijn de handschoenen bijvoorbeeld ontworpen voor diverse activiteiten. De ”motion” handschoen heeft een handige vingertop die er af kan worden gehaald wat ideaal is voor de mensen die graag een hengel uitgooien. Zo is er ook een speciale elegante paardrijd handschoen ontworpen die een goede bescherming biedt.

Hetzelfde geldt voor de sokken. Voor de herfstdagen is een dunne sok ontworpen die heel gemakkelijk in je schoenen glijdt. Maar ook voor de extreme kou is een sok bedacht die tot maar liefst 60 graden kan worden opgewarmd.

Thermokleding

Een andere optie om de kou tegen te gaan is thermokleding. Naast dat thermo ondergoed heerlijk is te gebruiken als ski onderkleding, is het ook zeer goed te gebruiken in het normale dagelijks even. Thermo kleding zorgt er voornamelijk voor dat je lichaam droog blijft.

Je draagt de thermo onderkleding als ondergoed. Wanneer je transpireert, wordt dit door de thermo laag afgevoerd. De warmte van thermisch ondergoed is voornamelijk afhankelijk van de dikte, materiaal en pasvorm. Dit zijn dan ook gelijk de belangrijke eigenschappen om je warm te houden.

Wat moet je niet doen!?

Wat je absoluut niet moet doen als je het snel koud hebt, is roken. Roken is nadat het gewoon ongelofelijk slecht voor je is ook nog is ongezond voor je bloedvaten. Het beschadigt namelijk je bloedvaten, waardoor zij de bloedcirculatie allesbehalve stimuleren.

Bloedcirculatie stimuleren

Het koud krijgen is meestal het gevolg van een slechte bloedcirculatie. Daarom is het stimuleren van de bloedcirculatie af en toe essentieel. Dit kan door bijvoorbeeld gebruik te maken van Wellness faciliteiten. Door af en toe in de sauna te zitten train jij je bloedvaten tot het snel wisselen van verschillende hoge temperaturen.

Een andere optie om dit te doen, is massages. Bij masseren maak je de bloedvaten in principe heel flexibel, wat er ook voor zorgt dat ze comfortabel kunnen ‘’switchen”. Overigens is een massage krijgen ook heel gemakkelijk van vriendinnen of je partner.


Tags

Dit bericht is gepost op 12 oktober 2021 om 9:11 am uur en is geplaatst in Algemeen.

Andere interessante artikels: Ontdek deze wijnen met weinig calorieën
Een gezonde leef en/of werkomgeving begint bij…