Ontdek deze wijnen met weinig calorieën

Wijn, het is de nectar van de goden. We lusten er allemaal wel een aardig glaasje van. In de zomer is het de rosé wijn en de witte wijn die rijkelijk vloeit en in de winter verlekkeren we ons op vrijdag na een lange werkdag op een glaasje rood of twee, drie, … Maar, in wijn zitten ook behoorlijk wat calorieën, daar zijn we over het algemeen iets minder blij mee. Ontdek samen met ons van welke soort wijn je zonder probleem nog extra glaasje van kan bijschenken.

Suiker en alcohol

Suiker en alcohol zijn de boosdoeners als het om calorieën gaat bij wijn. Hoe meer suiker en hoe hoger alcoholpercentage, hoe meer calorieën je glaasje wijn zal tellen. Wil je low-calorie genieten, dan kies je dus best voor een droge wijn en geen zoete variant. Dessertwijntjes, sherry’s en porto’s kan je best vermijden. Het is natuurlijk een kwestie van smaak: sommige mensen houden meer van zoetere wijn zoals bijvoorbeeld een off dry of zoete Riesling, anderen dan weer van een droge wijn.

Witte wijn en rosé à volonté

Want een glaasje frisse droge rosé van pinot noir op een terrasje of in de tuin in de zon tijdens de warme zomermaanden, da’s echt zorgeloos genieten. Want, witte wijn en droge rosé bevatten het minste calorieën van al, samen met mousserende wijnen. Een cava brut is bijvoorbeeld een prima keuze tijdens je dieet. Rode wijn bevat rond de 120 calorieën en rosé zo’n 105. Mousserende wijnen tellen per glas vaak minder calorieën, maar dat ligt niet altijd aan de wijn. Het glas waaruit we deze wijnen drinken is vaak ook kleiner. Zo krijg je automatisch minder calorieën per glas binnen.
Hapje bij de wijn

Hapje, drankje, zonnetje, goed gezelschap. Heerlijk. Serveer jij vanavond de hapjes en wil je het gezond houden. Zelfgemaakte dipsausjes zoals hummus, paddenstoelenpesto en rauwe groentjes doen het prima met een lekkere wijn en zijn gezond, evenwichtig en een lekker alternatief voor caloriebommen zoals chips, gezouten nootjes of crackers. Plannen jullie een barbecue? Welke witte wijn bij de bbq past, ontdek je heel makkelijk. Eerst even nagaan wat er op de bbq zal liggen, maar over het algemeen past er bij gerookte gerechten en sterke smaken een stevige en volle wijn uit bijvoorbeeld Argentinië en de Bourgogne als ‘gegoten’, die heeft dan wel wat meer body en dus ook calorieën, maar als je het bij één of twee glaasje houdt valt dat reuze mee.

Tags

Dit bericht is gepost op 17 augustus 2021 om 3:22 pm uur en is geplaatst in Algemeen.

Andere interessante artikels: Gehoorschade: zo herken en voorkom je het
De kou tegen gaan met thermokleding