Griepje te pakken? Dit kun je het beste eten of drinken

Als je griepje te pakken hebt, zit je er vast niet op te wachten om veel te eten of te drinken. Je voelt jezelf namelijk allesbehalve goed, dus de kans is groot dat je het liefst niks eet of drinkt. Toch is het wel belangrijk om te blijven eten en drinken. Waarom dit belangrijk is? Het kan het genezingsproces versnellen, waardoor jij binnen no time weer de oude bent. Benieuwd wat je het beste kunt eten of drinken als je een griepje te pakken hebt? Wij vertellen het je in dit artikel.

 

 

Water

Deze komt waarschijnlijk niet helemaal als een verrassing voor je. Als je een griepje te pakken hebt, is water enorm belangrijk. Je dient namelijk genoeg vocht binnen te krijgen als je jezelf niet goed voelt. Door veel water te drinken vul je het vocht aan dat je bent verloren en bovendien transporteert het de voeding- en afvalstoffen in jouw lichaam. Het is dus zeker aan te raden als je een griepje hebt om de hele dag door water te blijven drinken. Zorg er dus voor dat je altijd een flesje water in de buurt hebt staan!

 

Thee

Iets dat ook goed werkt als je een griepje te pakken hebt, is het drinken van hete thee. Dit is vooral heel fijn als je keelpijn hebt. Als je keelpijn hebt, is het een goed idee om thee te drinken met een vleugje honing erin. Ook als je misselijk bent is thee een goede oplossing. Het zou dan een aanrader zijn om te kiezen voor gember-, pepermunt- of kamillethee. Hoe dan ook is het drinken van thee een goed idee als je een griepje te pakken hebt. Wil je beschikken over de lekkerste verse thee als je ziek bent? Verwen jezelf dan met een thee cadeaupakket!

 

Soep

Soep is een goede keuze als je een griepje te pakken hebt. Het is hierbij aan te raden om een soep te kiezen met veel groente erin. Het is namelijk zo dat groente veel voedingsvezels, vitaminen en mineralen bevat. Dit zorgt ervoor dat het genezingsproces versneld wordt, waardoor jij er weer sneller bovenop komt.

 

Banaan

Iets dat je zeker weten kunt eten als je een griepje te pakken hebt, is een banaan. Een banaan bevat veel goede koolhydraten en vezels en is dus zeker gezond. Bovendien is een banaan makkelijk verteerbaar. Dat is precies wat je nodig hebt als je jezelf niet lekker voelt. Zorg er dus voor dat als je een griepje hebt genoeg bananen in huis hebt, want deze gaan de komende dagen zeker van pas komen. 

 

Eiwitten

Eiwitten zijn goed voor je, ook zeker als je jezelf niet fit voelt. Eiwitten zorgen ervoor dat het genezingsproces versneld wordt. Er zijn natuurlijk heel veel soorten eiwitten waar je voor kunt kiezen als je ziek bent. Denk bijvoorbeeld aan een bakje yoghurt, broodje of een gekookt ei. Dit eet makkelijk weg en voelt niet direct als een hele maaltijd. 

Bovenstaande dingen kun je zeker proberen als je jezelf niet goed voelt. Hoewel je er misschien totaal geen zin in hebt om iets te eten of drinken, is het wel goed om sneller weer de oude te worden. Doe het in kleine stapjes en je zult zien dat je er binnen no time weer bovenop bent!


Tags

Dit bericht is gepost op 17 maart 2021 om 10:00 am uur en is geplaatst in Algemeen.

Andere interessante artikels: 5 seksspeeltjes om je als man mee te vermaken
Fris de boel op door vervelende vlekken in je huis en tuin te verwijderen