Goede gezondheid hoeft niet duur te zijn

Een goede gezondheid onbetaalbaar? Het ligt er maar aan hoe je het bekijkt. Als je ongeneeslijk ziek bent, zou je er waarschijnlijk alles voor over hebben om weer gezond te worden. In die zin gaat het aloude gezegde zeker op. Maar gezond leven hoeft helemaal niet duur te zijn. Sterker nog, gezonde keuzes zijn tegenwoordig vaak goedkoper dan hun ongezonde tegenhangers. En wanneer je kijkt naar het beheersbaat houden van de zorgkosten, dan merk je ook al snel dat er geld te besparen valt door slimmere keuzes te maken.

Bewegen kost je niets

Voor veel mensen is de gang naar de sportschool vanzelfsprekend geworden. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat bewegen je helemaal niets kost? Ja, energie natuurlijk wel, maar geen geld. Je kunt bijvoorbeeld gaan hardlopen, een flinke strandwandeling maken of dagelijks veel traplopen om aan je beweging te komen. Dat is allemaal gratis. Natuurlijk is het aantal mogelijkheden in de sportschool veel uitgebreider en zal ook de ambiance een rol spelen in je besluit, maar als het gaat om gezond leven tegen geringe kosten, is dit zeker een optie.

Prijsverschillen zorgverzekering

Als we kijken naar het zorgverzekeringsstelsel in Nederland, valt direct op dat er nogal wat prijsverschillen zijn. Als consument is het lastig om te doorgronden of de geboden zorg ook van hogere kwaliteit is, als er een hoger prijskaartje aan hangt. Dat zal ongetwijfeld een reden geweest zijn om te kiezen voor een basispakket dat voor iedereen gelijk is. Althans, waar het de inhoud betreft. De prijzen variëren namelijk wel. Het is dus zaak om de goedkoopste basisverzekering te vinden, anders ben je een dief van je eigen portemonnee. Maar ook in de tarieven voor aanvullende pakketten zitten nogal wat verschillen. Ga je de tarieven van jouw eigen zorgverzekering vergelijken met die van andere aanbieders, dan zul je al snel tot de conclusie komen dat het goedkoper kan.

Efficiënt en gezond koken

Ook op het gebied van voeding hoeft gezond leven helemaal niet duur te zijn. Door zelf uit verse ingrediënten te maaltijden te koken, ben je meestal veel goedkoper uit dan wanneer je kant-en-klare maaltijden koopt. Etenswaren die uit een fabriek komen en dus bewerkt zijn, staan niet bepaald te boek als de meest gezonde keuzes. Ook kun je natuurlijk door zelf te koken ook de porties aanpassen naar je werkelijke behoefte, dus geen verspilling meer.

Tags

Dit bericht is gepost op 17 september 2020 om 12:12 pm uur en is geplaatst in Algemeen.

Andere interessante artikels: De 4 best betaalde jobs in de zorgsector
Hoe verras je iemand met een gezond cadeau