De 4 best betaalde jobs in de zorgsector

Op een bepaald punt in ons leven is het de bedoeling dat we beslissen wat we de rest van ons leven willen doen. Deze keuze hangt bij de meeste mensen af van verschillende factoren, daaronder horen bijvoorbeeld het veld waarin je werkt, de uren die je zal moeten draaien, de werkgelegenheid en natuurlijk ook het loon. Ben je iemand die ernaar neigt om andere mensen het makkelijker te maken op medisch, emotioneel of psychologisch vlak? Dan zal je hoogstwaarschijnlijk in de zorg terecht komen. Alhoewel we je toekomstige uren en collega’s nog niet kennen, hebben we wel al even kort opgesomd met welke job je in de zorg het hoogste loon kan krijgen.

 

Chirurg
Niet zo heel erg verrassend, maar een chirurg is de beste verdiende job uit de zorgsector. Specifieker hebben we het over een cardioloog, een chirurg die gespecialiseerd is in het opereren van het hart. Natuurlijk is het ook meer een investering dan een job dat zomaar geld opbrengt, je moet namelijk tot 12 jaar studeren voor je als succesvol cardioloog aan de slag kan. Ben je na die 12 jaar afgestudeerd? Dan kan je maandelijks bedragen verdienen tot 11 000 euro, na enkele jaren anciënniteit kan dat zelf tot het dubbele oplopen.
Orthodontist
Een orthodontist is een specialist in het verbeteren en corrigeren van je gebit. Heb je als kind ooit een beugel gehad? Dan ben je sowieso bij deze arts langs geweest. Bij dit beroep verschilt het loon vooral op vlak van soort orthodontist. Word je zelfstandig? Dan kan je maandelijks loon wel eens oplopen tot 12 000 euro per maand. Als je in een praktijk of ziekenhuis werkt is dat een stuk minder. Ook bij deze job komt er heel wat voorbereiding aan te pas, want je moet namelijk 10 jaar studeren voor je een echte orthodontist bent.
Psycholoog
Even niet in de medische wereld, maar toch een belangrijke en goed betaalde job in de zorgsector: een psycholoog. Deze mensen helpen je door middel van onderzoek en therapie een betere mentale gezondheid aan te nemen, iets wat bijna even belangrijk is als je fysieke gezondheid. Zie je ergens een vacature psycholoog staan? Bekijk die dan zeker eens, want deze psyjobs verdienen vaak tot 9 000 euro per maand.
Vroedvrouw
Deze job is vooral emotioneel voldoenend, je helpt zwangere vrouwen nieuwe leven de wereld inbrengen en helpt de baby’s hun eerste momenten doorbrengen. De studieperiode voor deze job is een stuk korter dan de andere van dit lijstje, het verdient ook wel een stuk minder. Vroedvrouwen en -mannen die net aan hun carrière beginnen kunnen tot ongeveer 2500 euro per maand verdienen, na enkele jaren ervaring op de neonatale afdeling kan dat oplopen tot 3 300 euro. 


Dit bericht is gepost op 16 juli 2020 om 9:30 am uur en is geplaatst in Algemeen.

Andere interessante artikels: De trend van elektrische sigaretten zet door net als CBD olie
Goede gezondheid hoeft niet duur te zijn