De trend van elektrische sigaretten zet door net als CBD olie

Roken is geen fenomeen van deze tijd, roken is al eeuwenoud, de indianen rookten tijdens hun culturele rituelen, in India hadden ze de hookah, de Ottomanen hadden een vorm van sigaretten. Het had allemaal te maken met tabak, tijdens de Oorlog tussen de Ottomanen en de Europezen (1854-1856) werd roken onder de Ottomaanse soldaten geobserveerd door de Europese Soldaten. Zij hebben het toen overgebracht naar de Westerse wereld. Colombus ontdekte roken onder de Indianen en bracht het in de 16de eeuw ook naar de Westerse wereld. Maar in die tijd werd roken als tovenarij en hekserij gezien, de eerste Spanjaard die openbaar rookte moest de gevangenis in voor zeven jaren.

De Franse ambassadeur Nicot in Spanje zag echter wel voordelen in roken en stuurde het naar Frankrijk, de tabaksplant werd naar hem vernoemd Nicotania. Het woord cigarette is ook afkomstig van het Frans. Sigaretten zijn echt aangeslagen in de Westerse wereld rond de Eerste Wereldoorlog, rond deze periode werd roken ook heel erg populair. Maar door de jaren heen begon men de negatieve effecten van tabak op de gezondheid van de mens in te zien. In 1963 werd door Herbert A. Gilbert, een Amerikaan, de eerste E-sigaret ontwikkeld. Hij patenteerde zijn model, maar in die periode werd er niet veel aandacht besteedt eraan. En werd het vergeten, totdat in 2003 Hon Lik, een Chinees, een nieuw model patenteerde.

De moderne e sigaret is een sigaret die op batterijen werkt, het bestaat uit een vloeistof die door warmte rook en smaak creëert. De vloeistof bestaat uit propylene glycol, glycerol, smaakstoffen, water en eventueel nicotine. E-sigaretten zijn heel populair geworden, omdat de meeste gebruikers geloven dat het ervoor zorgt dat je afkomt van de verslaving aan sigaretten. Het gebruik van E-sigaretten is verboden in sommige landen, in Nederland zijn er regels ervoor. Maar dat stopt het gebruik ervan niet, het is zo populair dat je het bijna overal kan aanschaffen. Het doet denken aan cbd olie, ook die wordt bekritiseerd, maar dat stopt het gebruik en de productie ervan niet.

Tags

Dit bericht is gepost op 19 juni 2020 om 9:08 am uur en is geplaatst in Algemeen.

Andere interessante artikels: 5 tips om beter te slapen
De 4 best betaalde jobs in de zorgsector