Tips voor mensen met een gevoelige huid

Je huid is het meest opvallende onderdeel van je heel lichaam, omdat het quasi volledig blootgesteld wordt aan de wereld buiten je lichaam. Iedereen kan het zien en het is vaak de uitstraling van je huid die ervoor zorgt dat je er gezond of ongezond uitziet. Het is daarom belangrijk om je huid goed te verzorgen, en verstandig om te gaan met de volgende mogelijke kwalen.

Koortsblaren

Koortsblaren zijn een gevolg van het herpesvirus dat zich manifesteert door kleine blaasjes rond de mond. Eens iemand besmet is met dit virus, kunnen geregeld koortsblaasjes ontstaan tijdens perioden van verminderde weerstand. Bijvoorbeeld bij langdurige blootstelling aan UV-stralen of vermoeidheid is de kans op een uitbraak groter. Eens je er last van hebt, bestaan er wel zalfjes die je op de getroffen plek kan smeren zodat het blaasje sneller verdwijnt.

Acne

Acne is een vorm van huidirritatie die vooral in de puberteit ontstaat. De oorzaak ervan is de overvloedige product van talg, waardoor er mee-eters ontstaan in de poriën. Jeugdpuistjes is een vorm van acne die vaak optreedt. Dit komt vooral voor op het aangezicht, op de armen, in de nek en op de rug. Acne kan niet voorkomen worden volgens veel dokters, maar er bestaan wel behandelingen om bestaande acne weg te krijgen.

Droge huid

Een droge huid komt bij veel mensen voor, zeker tijdens de koude wintermaanden wanneer de luchtvochtigheid erg laag is. Dat zorgt er uiteraard voor dat de huid ook droger zal aanvoelen. Het gevaar van een droge huid is dat ze kan openbarsten, en zo geen bescherming biedt tegen bacteriën die van buitenaf binnen willen dringen. Dit kan je voorkomen door in plaats van een lang warm bad te nemen, een snel bad of douche te nemen, met water dat niet te warm is. Er bestaan ook speciale producten die tijdens het bad een droge huid helpen tegengaan. Na het bad kan je dan ook een vochtinbrengende crème aanbrengen.

Psoriasis

Psoriasis is een chronische aandoening van de huid die vaak voor komt op de hoofdhuid, ellebogen, knieën en de onderrug. Het is herkenbaar door de rode vlekken die ermee samengaan. Een goed middel om dit tegen te gaan is het aanbrengen van visolie, en het innemen van vitamines A, B en E.

Dit bericht is gepost op 12 januari 2011 om 9:59 am uur en is geplaatst in huidaandoeningen.

Andere interessante artikels: Wat is klierkoorts?
Wat is een hersenbloeding?