Hoofdpijn tijdens de seks

Hoofdpijn tijdens seks lijkt een grap te zijn, maar toch komt het vaak voor bij mensen. Deze hoofdpijn komt in sommige gevallen voor tijdens de seks en in andere gevallen dan weer niet. Bovendien kan zelfs masturbatie de hoofdpijn al veroorzaken.

Soorten hoofdpijn en hun oorzaak

De redenen hiervoor zijn vrij uiteenlopend, want er zijn ook verschillende soorten hoofdpijnen. Er kan in de eerste plaats bij het orgasme een plotse pijn optreden. Dit wordt veroorzaakt door de samentrekking van bepaalde bloedvaten in de hersenen en het is gelijkaardig aan migraine. De mensen bij wie dit voorkomt hebben doorgaans ook last van migraine. Na een uur zal de hoofdpijn doorgaans zijn weggetrokken en de pijn kan kloppend, aanhoudend of stekend zijn.
Bij migrainelijders kunnen seksuele prikkelingen dus een soort trigger zijn voor een migraineaanval. De hoofdpijn zal na de seks optreden en zal identiek zijn aan een gewone migraine.

Minder voorkomend is de hoofdpijn die zal optreden als de seksuele spanning groter wordt bij een persoon. Dit wordt veroorzaakt door samentrekking van de nekspieren. Deze persoon zal dan een aanhoudend gevoel van krampen hebben aan de achterkant van het hoofd.

De meeste personen hebben bovendien een combinatie van deze hoofdpijn. Hun hoofdpijn zal dus toenemen bij seksuele opwinding en zal zeer krachtig zijn bij een orgasme. Hoofdpijn kan bovendien ook optreden als een bijwerking van de pillen voor de behandeling van erectiestoornissen.

Bij wie komt het voor?

Deze hoofdpijn kan bij iedereen voorkomen, maar toch zijn de personen rond de leeftijd van 20 en de leeftijdscategorie 35-45 er meer vatbaar voor. Mensen die vaker last hebben van migraine kunnen ook eerder hoofdpijn voelen tijdens seks. Het komt ook vaker voor bij mannen dan  bij vrouwen. Er is ook een onderscheid tussen wanneer het juist voorkomt. Zo zal het bij mannen eerder vorkomen bij een orgasme, terwijl het bij vrouwen eerder bij masturbatie voorkomt.

Preventie

De personen die hoofdpijn voelen tijdens seks merken ook dat ze er meer vatbaar voor zijn als ze moe zijn of onder stress staan. Men kan dus best seks vermijden in deze gevallen. Verschillende keren achter elkaar stress kan men best ook vermijden, net zoals een oncomfortabele positie. Een slechte conditie, hoge bloeddruk en overgewicht moet men ook trachten te voorkomen. Men kan ook best de seksuele opwinding gestaag opbouwen. De personen die hoofdpijn voelen aan de achterkant van de kant kunnen de hoofdpijn bovendien voorkomen door hun nekspieren te trainen en beter te ontspannen.

Als je zeer zware hoofdpijn hebt kan je best je dokter raadplegen om te controleren of er geen andere reden is die de hoofdpijn veroorzaakt. Een hersenscan zal uitsluitsel geven en bovendien kan de dokter ook helpen door medicatie voor te schrijven die hoofdpijn kan voorkomen.

Dit bericht is gepost op 1 december 2010 om 12:33 pm uur en is geplaatst in seksualiteit.

Andere interessante artikels: Hepatitis A, besmettelijke leverontsteking
Heupfractuur, een gebroken heup