Huiduitslag onder de borsten

Huiduitslag onder de borsten wordt gekenmerkt door een roodheid van de huid onder de borsten. De huid is jeukerig en je hebt de neiging om te krabben aan de uitslag. De uitslag kan onder de borsten voorkomen, maar ook onder de oksels en op andere plaatsen van het lichaam. De rand van de huiduitslag is duidelijk zichtbaar en soms lijkt het of er zich iets witachtig bevindt op de uitslag.

Oorzaak van de huiduitslag

De huiduitslag wordt veroorzaakt door een samenspel van huidwrijving en de ‘candida schimmel’ of het ‘corynebacterium’. Die schimmel of bacterie plaatst zich gemakkelijker op warme en vochtige plaatsen. De huid onder de borsten is dus de ideale plaats voor de uitslag om zich te ontwikkelen.

Mensen met overgewicht hebben meer kans om deze huiduitslag te ontwikkelen. Dat komt doordat deze vrouwen meestal grote borsten hebben en daarom er meer wrijving van de huid is. Als de huid op die manier wat aangetast wordt, zal de schimmel of bacterie zich gemakkelijk plaatsen en de uitslag enkel verergeren.

Behandeling huiduitslag

Huiduitslag onder de borsten kan verholpen worden aan de hand van enkele hygiënische ingrepen. Hieronder worden enkele van die behandelingen omschreven.

- Gebruik geen gewone bh met een beugel maar een sportieve bh. Gewone bh’s zorgen er immers voor dat er zweet ontstaat in de huidplooi onder de borsten. Sportbh’s worden niet van synthetisch materiaal maar van katoen gemaakt en zorgen ervoor dat er meer lucht doorgelaten wordt doorheen de stof. Was je bh niet met een wasverzachter of een wasmiddel dat een chemisch parfum bevat.

- Was je zorgvuldig. Droog je af door de handdoek te drukken op de huiduitslag of gebruik een haardroger. Zorg ervoor dat shampoo niet op het lichaam terecht komt, want dat kan de huiduitslag enkel erger maken.

- Smeer geen zalfjes op de huiduitslag. Misschien zit er in die zalfjes een ingrediënt waar je allergisch op reageert of maakt het de huiduitslag enkel erger. Ga dus zeker naar de dokter voor een aangepaste zalf.

- Om te weten over welke huiduitslag het gaat of hoe de huiduitslag verholpen kan worden kan je best naar de dokter gaan. Het kan immers zijn dat de uitslag eczeem of psoriasis is, en die aandoeningen moeten juist behandeld worden.

Dit bericht is gepost op 29 november 2010 om 1:04 pm uur en is geplaatst in huidaandoeningen.

Andere interessante artikels: Plasangst, angst om te urineren bij anderen
Grote borsten, niet altijd even leuk