Grote borsten, niet altijd even leuk

Grote borsten kunnen rugpijn veroorzaken. Dat komt doordat je meer gewicht moet dragen en daardoor vaak ook gebukt loopt. De bandjes van de bh van vrouwen met grote borsten kunnen snijden in de schouders. Sporten zoals joggen of aerobic kunnen oncomfortabel zijn, en het is moeilijker kleding te vinden die passen voor je borsten. Vrouwen met grote borsten kiezen er in sommige gevallen voor om te stoppen met de pil te nemen. De pil zorgt immers bij sommige vrouwen ervoor dat hun borsten nog vergroten.

Een juiste bh kiezen

Vrouwen met grote borsten moeten veel aandacht besteden aan het kopen van een bh. Een foute bh kan immers de rugpijn erger maken, en een slechte ondersteuning bieden. Daarom moet je bij het kopen van een bh op de volgende dingen letten:

- Als de bandjes snijden in de schouders, dan is de omtrek van de bh te groot. Het grootste gewicht moet immers niet hangen op de schouders, maar rond het lichaam. Door een juiste grootte van omtrek te kopen voorkom je dat de bandjes in de schouders snijden.
- Als de achterkant van de bh te hoog zit, zijn de bandjes te hard aangespannen.
- Als je de bh aanhebt en je armen omhoog kunt doen zonder dat iets uit de cup komt, dan is de cupgrootte goed. Als er bij het bewegen van de armen een deel van de borst bloot komt, dan is de cup te klein.
- De beste ondersteuning bieden bh’s die 3 haakjes hebben.

Een borstverkleining

Na het afwegen van de pro’s en contra’s kan je ervoor kiezen een borstverkleining te doen. Dat is een operatie die ingrijpender is dan haar tegenhanger, de borstvergroting. De operatie duurt zo een 2 à 3 uur. Het is niet voor de hand liggend voor de dokter om 2 identieke borsten te verkrijgen na de operatie. Een borstverkleining wordt minder uitgevoerd dan een borstvergroting.

Voor de operatie kan je zelf kiezen hoeveel borstweefsel er weggenomen wordt. Ook de tepel zal verplaatst worden. Het grootste litteken van een borstverkleining zie je rond de tepel en een lijn onder de tepel. Het litteken heeft meestal 1 jaar nodig om te verdwijnen.

De operatie kan enkele problemen met zich meebrengen:

- Het kan het gevoel van de tepel doen verminderen
- Borstvoeding na de operatie is niet meer mogelijk
- Het duurt lang voordat het litteken genezen is
- Er is infectiegevaar en gevaar voor interne bloedingen

Dit bericht is gepost op 29 november 2010 om 1:11 pm uur en is geplaatst in Algemeen.

Andere interessante artikels: Huiduitslag onder de borsten
Wat is diverticulitis?