Weight Watchers, afvallen met punten

Weight Watchers is een Amerikaans bedrijf, in 1963 opgericht door Jean Nidetch. Jean Nidetch ontwikkelde een dieet dat al miljoenen mensen heeft geholpen om af te vallen. Weight Watchers is een van de beroemdste afvalmethodes. Het  dieet probeert afvallen meer te laten zijn dan alleen minder eten.

Het dieetprogramma wordt in groepsverband gevolgd, daarom denken velen dat Weight Watchers een vereniging is. In dit programma ontmoeten de deelnemers elkaar wekelijks om elkaar te steunen en ervaringen uit te wisselen. De leden leren er goed om te gaan met voeding, ze verliezen gewicht maar blijven toch gezond eten.

Het clubje uit 1963 is met de jaren uitgegroeid tot een grote multinational. Momenteel is de organisatie actief in 29 landen, en volgen wekelijks 1 miljoen mensen een van de 30.000 cursussen. Weight Watchers Belgium werd opgericht in 1973.

Puntensysteem

Het dieet bestaat uit een soort puntensysteem waarbij elk onderdeel van de maaltijd een bepaald aantal punten bevat. Deze punten zijn niet analoog aan calorieën. Afhankelijk van je grootte, leeftijd en geslacht moet je elke dag onder een bepaald aantal punten blijven om af te vallen. De punten moeten binnen een bepaalde tijd worden gegeten, maar kunnen binnen een aantal dagen ook worden opgespaard, om op een feestje toch mee te kunnen eten met de rest. WeightWatchers zegt dat het bedrijf zijn werkwijze veranderde omdat een dieet realistisch moet zijn, wil je het volhouden. Dit nieuwe systeem is niet berekend op de hoeveelheid calorieën maar op een combinatie van de hoeveelheid vet, proteïne, suiker en vezels en hoeveel energie het kost om het te kauwen en te verteren.

De Weight Watchers-methode gaat langzaam, maar op de lange termijn is gewichtsafname bijna gegarandeerd. Daarenboven zijn de resultaten vrijwel blijvend, op voorwaarde dat het dieet wordt gevolgd.

Groenten

Een verschil met de meeste dieetmethodes is dat je met dit dieet zoveel fruit en groenten mag eten als je wil, ze zijn immer geen punten waard. De enige uitzondering zijn aardappelen en andere zetmeelhoudende groenten.

Overname

In 1978 werd Weight Watchers International overgenomen door H.J. Heinz Company. In 1999 werd het weer zelfstandig en in 2001 werd het een beursgenoteerde onderneming. Heinz brengt nog wel verpakte voedingsmiddelen van het merk Weight Watchers op de markt.

Dit bericht is gepost op 15 november 2010 om 10:10 am uur en is geplaatst in afslanken en diëten, gezonde voeding.

Andere interessante artikels: Wat is cytomegalie?
Wat is ischias?