Op reis met een voedselallergie

Op reis gaan met een voedselallergie is een uitdaging, maar met een zorgvuldige planning is het mogelijk.

Informeer je bij de luchtvaartmaatschappij

Het maakt niet uit hoe je reist, met de boot of met het vliegtuig. Contacteer altijd op voorhand de maatschappij waarmee je reist om informatie over de laatste wetgevingen omtrent het meenemen van medicatie te ontvangen. Informeer je altijd rechtstreeks bij de maatschappij en niet via het reisbureau.

Zorg voor de juiste documentatie

Veel luchtvaartmaatschappijen eisen een document of identificatie zodat ze zeker weten dat je bepaalde medicatie nodig hebt. Een brief van je dokter en medicatie die goed voorzien is van een etiket zijn noodzakelijk.

Houd de medicatie bij de hand

Neem voldoende medicijnen mee, stop ze allemaal samen op één plaats en zorg ervoor dat je ze altijd bij je hebt en je er gemakkelijk aan kunt.

Neem je eigen voedsel mee

Sommige luchtvaartmaatschappijen raden mensen die allergisch zijn voor bepaalde voedingsstoffen aan om zelf hun voeding mee te nemen op reis. Dit om het risico te verminderen dat je een allergische reactie krijgt. Informeer je wel altijd op voorhand, want je mag niet overal zomaar je eigen voeding mee pakken. Sommige landen hebben speciale vereisten.

Het eten in het vliegtuig

Zorg ervoor dat je voor dat je vertrekt duidelijk vermeldt welke voedingsmiddelen je niet kan verdragen. Probeer ook telkens om een vroege vlucht te boeken omdat er dan meestal geen pindahapjes geserveerd worden. Ben je echter allergisch voor melk en eieren? Boek je vlucht dan later op de dag. Informeer de luchtvaartmaatschappij naar het eten in het vliegtuig.

Check op tijd in

Arriveer wat eerder om te controleren of je verzoeken bevestigd werden.

Vraag hulp aan je medepassagiers

Je hebt de hulp van je medepassagiers nodig, werk dus samen met hen en geef voldoende advies om jezelf en anderen een veilig verblijf te verzekeren. Eens je in het vliegtuig bent, spreek dan de personeelsleden nog eens aan over je probleem.

Informeer ze duidelijk naar de gevolgen

Een allergische reactie kan ontstaan door het eten van bepaalde voeding, maar ook door het inademen of het aanraken van deze voeding. Veel personen weten niet dat je ook door het inademen of het aanraken bepaalde problemen kunt krijgen.

Dit bericht is gepost op 16 september 2010 om 9:57 am uur en is geplaatst in Allergieën.

Andere interessante artikels: Wat is penicilline-allergie?
Veilig omgaan met medicijnen