Zelf stoppen met drinken

Als alcohol de kwaliteit van je leven beïnvloedt en verslechtert, weet je zeker dat je moet stoppen met drinken. Het is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, want het is een ernstige verslaving. Alcohol belemmert niet alleen de kwaliteit van het leven, het is ook levensbedreigend en tast je lever aan. Duizenden verslaafden zijn er met de juiste daad- en wilskracht al in geslaagd te stoppen met drinken. Elk individu ervaart de verslaving anders. Sommige zijn rusteloos, waardoor ze beginnen te drinken. Hieronder vind je enkele tips om zelf te kunnen stoppen met drinken.

Alles in het leven begint met een beslissing

De eerste stap is de beslissing maken om te stoppen met drinken. Eens je deze beslissing gemaakt hebt, is het belangrijk dat je inspiratie zoekt om je er aan te houden. Maak een lijstje op met alle redenen waarom je zou moeten stoppen. Print dit lijstje meermaals uit en hang het op op plaatsen waar je dagelijks voorbij wandelt.

Gooi alle lege flessen weg die zich in je buurt bevinden

Het laatste wat je wilt, is in de verleiding komen omdat je lege flessen ziet liggen. Laat bovendien ook je familieleden en vrienden weten dat je de beslissing hebt gemaakt. Denk er aan dat ze het beste voor je willen en je zeker zullen steunen in deze moeilijke tijd. Je zal merken dat deze steun je het een stuk gemakkelijker maakt.

Zoek een hobby

Als je een toffe hobby of activiteit vindt, kan je je bezig houden en de alcohol vergeten voor een groot deel van de dag. Denk er aan, elke dag die passeert zonder alcohol is een groot succes.

Leer nee zeggen

Je zal gelegenheden tegenkomen waar mensen je iets te drinken aan bieden. Hou je vast aan je beslissing.

Wanneer je niet volledig kunt stoppen

Heb je het moeilijk om onmiddellijk te stoppen met drinken? Dan is het een goed idee om te verminderen en te drinken op een langzamer tempo. Probeer de tijd zolang mogelijk te rekken vooraleer je met het volgende glas begint. Zorg er bovendien voor dat je tussen twee glazen in een grote pauze neemt. Één van de meest voorkomende fouten is dat de mensen zich op alcohol storten zodra ze zich dorstig voelen. Ook water of fruitsap kan je dorst lessen. Alles is gebaseerd op het aanpassen van je gedachten en je lichaam aan goede gewoonten.

Een budget bijhouden als motivatie

Elke keer als je een glas alcohol weigert, bespaar je geld. Als je na een poos een som maakt van wat je allemaal overhoudt omdat je gestopt bent met drinken, zal dit een sterke motivatie zijn om er mee door te gaan.

Dit bericht is gepost op 13 September 2010 om 10:38 am uur en is geplaatst in Algemeen.

Andere interessante artikels: WordPress › Error

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.