Minoxidil, het wondermiddel tegen kaalheid?

Mannen die kaal worden zijn dikwijls op zoek naar een oplossing voor hun haarprobleem. Minoxidil werd als geneesmiddel oorspronkelijk gebruikt om hoge bloeddruk te behandelen. Tegenwoordig is het echter een alom bekend middel om kaalheid te behandelen.

Werking

Uit studies is gebleken dat Minoxidil in 10 à 20% van de gevallen succes heeft. Het middel kan de haaruitval tot 90% vertragen. Hoe Minoxil werkt, is nog altijd een raadsel. Het lijkt alsof het de groeiperiode van het haar kan verlengen, de follikels vergroten en de follikels in rust terug aan het groeien te brengen.

Dat betekent dus niet dat er opnieuw haar gaat groeien op de kale plekken, maar wel dat de nog aanwezig vellusharen langer, donkerder en volumineuzer worden.

Nadelen

Een van de grote nadelen van het medicijn is dat wanneer je stopt met het innemen ervan, het na een paar maanden alweer lijkt alsof je nooit een ‘kuur’ gehad hebt tegen je kaalheid. Daarbij komt dat wanneer je begint met Minoxidil, het wel vier maanden kan duren voordat je resultaat ziet. De behandeling is al vrij kostelijk en kan dus eigenlijk nooit gestaakt worden.

Ten slotte is de nieuwe haargroei meestal niet zo dik en lang als het originele haar. Bijwerkingen zijn onder meer irritaties van de scalp en de hoofdhuid.

Dit bericht is gepost op 3 april 2009 om 2:51 pm uur en is geplaatst in Algemeen.

Andere interessante artikels: Stoppen met roken met Champix
Meer weten over zwemmerseczeem?