Haarverwijdering door middel van elektrolyse

Haarverwijdering door elektrolyse omvat het wegnemen van ongewilde haartjes op het lichaam door middel van een korte elektrische stroomstoot. De stroom vernietigt het haartje en de wortel van het haartje zodat deze niet meer terug kan groeien.

Omschrijving

Sommige mensen storen zich aan ongewenste haartjes op hun lichaam en willen deze verwijderen. Een probleem is dat de haargroei op het gezicht en heel het lichaam verschilt van persoon tot persoon. De meeste vrouwen krijgen tijdens de puberteit veel haargroei, ook op het gezicht. Bij sommige vrouwen kan zelfs een lichte snor groeien.

De oorzaak hiervan is een vrouwelijk hormoon dat tijdens de puberteit de haargroei stimuleert. Allereerst zorgt dit hormoon voor haargroei onder de oksels en in de schaamstreek. Maar ook na de pubertijd blijft bij vrouwen de haargroei toenemen. Ook bij mannen blijft de haargroei toenemen naarmate ze ouder worden.
Een teveel aan haargroei op het lichaam heet hirsutisme. Wanneer heeft iemand te veel haar? Wel, dit beslist de persoon zelf. Als iemand tevreden is met zijn/haar hoeveelheid haar, is er geen probleem. Maar soms kan de hoeveelheid haar op een korte periode toenemen. In dat geval kan je best een arts raadplegen om een mogelijke oplossing te bespreken.

Soms kan een bepaalde vorm van medicatie leiden tot te veel haargroei. Ook bevatten verschillende vitaminepreparaten testosteron en dat verhoogt de haargroei van het lichaam.

Er zijn verschillende manieren om van overtollig haar af te geraken. Je kan het haar epileren, dat wil zeggen dat je het met een pincet wegneemt. Daarnaast kan je het afscheren met een scheermesje. Een andere manier is het haar harsen en wegnemen. Ten slotte is er ook de elektrolyse, dit is een methode waarbij het haar met elektrische straling wordt vernietigd. Bij deze methode wordt het haar definitief van het lichaam verwijderd.

Vragen aan je arts

- Is elektrolyse veilig?
- Waar kan ik elektrolyse ondergaan?
- Op welke plekken van mijn lichaam gaat elektrolyse wel of niet?
- Hoeveel haar kan er per sessie worden verwijderd?
- Wat zijn de kosten per sessie?
- Zijn er bekende neveneffecten?
- Zijn er gelijkwaardige alternatieven?

Dit bericht is gepost op 24 oktober 2008 om 4:07 pm uur en is geplaatst in Algemeen.

Andere interessante artikels: Wat is impotentie?
Wat is de vijfde ziekte?