Wat is chronische nierontsteking?

De twee meest voorkomende nierinfecties zijn glomerulonefritis en bacteriële pyelonefritis. Een streptokokkeninfectie is de meest voorkomende oorzaak van glomerulonefritis. Pyelonefritis kan daarentegen veroorzaakt worden door alle soorten organismes die een ontsteking op de lagere urinewegen kunnen veroorzaken. (E. coli, klebsiella)

Symptomen

De symptomen en tekenen van acute glomerulonefritis zijn vaak vaag. Symptomen geassocieerd met pyelonefritis zijn meer acuut met koorts, rillingen, rugpijn en misselijkheid.

Diagnose

Glomerulonefritis word ontdekt met testen die de nierwerking controleren en door een test waarmee gekeken wordt of er eiwitten in de urine zitten. Pyelonefritis wordt ontdekt door het bekijken van de medische geschiedenis (koorts, rillingen, rugpijn) en een klinische test (zachtheid van de betrokken nier). Definitief uitsluitsel kan pas worden gegeven na verder onderzoek in een labo.

Behandeling

Voor glomerulonefritis bestaat de behandeling uit een gewone antibioticakuur. De behandeling kan één à twee weken duren als de testen van het bloed, de bloeddruk en de urine een normale nierwerking aanduiden.

Voor pyelonefritis is het erg belangrijk dat de bacteriën worden bestreden met behulp van antibiotica en dat eventuele verstoppingen verholpen worden. Lukt dit niet, dan zal men kiezen voor een kuur op lange termijn.

Wat moet je aan de dokter vragen over een chronische nierontsteking?

– Welke testen moeten worden gedaan?
– Welke soort infectie is het?
– Wat is de oorzaak?
– Welke behandeling raad je aan?
– Worden er medicijnen voorgeschreven?

Dit bericht is gepost op 19 September 2008 om 1:43 pm uur en is geplaatst in overige aandoeningen.

Andere interessante artikels: WordPress › Error

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.