10 tips om een fitte persoon te worden

Fitte, gezonde personen hebben meestal wel iets gemeenschappelijk: hun levenstijl. Wil je ook fitter worden, afvallen en een gezonder leven leiden, dan zijn de volgende tips misschien wel iets voor jou:

1. Slaap goed en word op een natuurlijke manier wakker

Veel fitte personen worden ’s morgens al wakker voordat hun wekker afgaat. Ze voelen zich uitgerust, energiek en hebben honger. Fitte mensen vallen gemakkelijker in slaap en hebben minder slaap nodig dan mensen met een ongezonde levensstijl.

2. Bereid je sportmomenten goed voor

Het is goed op voorhand al te plannen wanneer je gaat sporten. Maak je sportzak alvast klaar, zodat je niets aan het toeval over laat. Behandel je sportafspraken als afspraken die je voor het werk of met vrienden maakt.

3. Doe ’s morgens aan lichaamsbeweging

Als je ’s morgens al oefeningen doet, heb je de rest van de dag al een gevoel van voldoening. Je bent de dag gezond begonnen en zult sneller de neiging hebben hem ook gezond te beëindigen (gezonde voeding, geen stress, enz.)

4. Plan je maaltijden

Eet dagelijks op regelmatige tijdstippen en bereid je maaltijden voor. Denk na over wat je gaat eten. op die manier voorkom je dat je nog snel een maaltijd moet opwarmen of een bezoek aan de snackbar brengt.

5. Blijf niet bij de pakken zitten

Als je al eens tegenslag hebt (bv. training gemist, ongezonde maaltijd gemist), probeer die dan zo snel mogelijk weer goed te maken. Voorkom dat je nog meer trainingen mist of zorg ervoor dat je volgende maaltijden wel gezond zijn.

6. Verander je levensstijl en gedrag voor lange tijd

Een paar weken je levensstijl aanpassen, zal niet voldoende zijn. Gezond en fit worden vereist tijd en geduld. Probeer zoveel mogelijk informatie op te pikken over hoe je een gezond leven kunt leiden.

7. Besef dat jij als enige je gedrag kunt veranderen

Hulpmiddeltjes om af te vallen of om er beter uit te zien zijn niet de oplossing. Alleen jij kunt je leven veranderen. Een gezonde levensstijl is een levenslang proces.

8. Val af en blijf op gewicht

Als je dieet, val je meestal af, maar de kilo’s vliegen er nadien in een mum van tijd weer aan. Blijf gezond eten!

9. Moedig jezelf aan

Zeg voortaan niet meer “ik ben dik” of “ik ben ongezond”. Vervang die negatieve uitspraken door positieve zinnen als “ik ben sterk”, “ik kan alles aan” of “ik ben blij dat ik aan sport doe”.

10. Stel jezelf doelen

Houd jezelf een realistisch doel voor ogen, zoals een gewicht dat je wilt bereiken of een afstand die je wilt lopen. Als je een doel bereikt heb, stel jezelf dan een ander doel.

Dit bericht is gepost op 6 december 2007 om 6:06 pm uur en is geplaatst in Algemeen.

Andere interessante artikels: Stress verminderen om bloeddruk te verlagen
Wat is een oogontsteking?