Hoe herken je een goede bloeddrukmeter?

Er zijn tegenwoordig enorm veel elektronische bloeddrukmeters op de markt. Helaas zijn ze niet allemaal van dezelfde kwaliteit. Er zitten veel bloeddrukmeters tussen die niet aan de kwaliteitsnormen voldoen.

Het Britisch Hypertension Society heeft een protocol opgesteld voor het testen van de kwaliteit van bloeddrukmeters. Zo weten consumenten welke toestellen goed zijn en welke minder goed. Naast het Britisch Hypertension Society zijn er nog 3 andere onafhankelijke instanties die bloeddrukmeters testen: AAMI, Gutesiegel en ESH.

De verschillende (elektronische) bloeddrukmeters worden aan testen onderworpen. Aan de hand van de resultaten van deze testen wordt er een score gegeven aan de bloeddrukmeter. De score wordt uitgedrukt als een letter van A tot D. Bloeddrukmeters die een A meekregen hadden de beste resultaten.

Als je van plan bent een bloeddrukmeter aan te schaffen, kies dan een meter met een score van A. Bloeddrukmeters met een score van C en D zijn af te raden. Ook bloeddrukmeters die niet getest werden, koop je beter niet.

Dit bericht is gepost op 13 november 2007 om 3:34 pm uur en is geplaatst in Bloeddruk.

Andere interessante artikels: Latexallergie
Hoe werkt een bloeddrukmeter?