Waarom stoppen met roken?

Er zijn vele nadelen verbonden aan roken die elk een goede reden zijn om te stoppen. We zetten ze even op een rijtje.

Gezondheid

Roken verhoogt het risico op kanker, hart- en vaatziekten, longemfyseem, hersenbloeding, oogziekten en ademhalingsproblemen. Je conditie gaat erop achteruit. Bovendien word je sneller ziek en herstel je minder snel van ziektes en kwaaltjes. Bij mannen kan het impotentie- en erectiestoornissen veroorzaken en bij vrouwen verhoogt het de kans op onvruchtbaarheid. Ook het reuk-en smaakvermogen gaat erop achteruit.

Uiterlijk

Roken tast je gebit aan waardoor je gele tanden krijgt. Je kleren en je lichaam ruiken naar de sigaretten. Ook je adem ruikt onfris. De vingers van je hand waarin je vaak een sigaret vasthoudt, veranderen van kleur. Ten slotte veroudert je huid sneller.

Financieel

Roken is zeer duur. Als je stopt met roken kan je heel wat besparen. Zo kan iemand die gemiddeld 10 sigaretten per dag rookt per jaar ongeveer 730 euro besparen. Na 10 jaar heb je zo ruim 7000 euro gespaard.

Dit bericht is gepost op 9 november 2007 om 12:29 pm uur en is geplaatst in stoppen met roken.

Andere interessante artikels: Roken en zwangerschap
Allergisch voor insectenbeten