Hoe een avondje restaurant je dieet kan verknoeien

Eens lekker uit gaan eten, wie houdt er niet van? Maar een avondje restaurant wordt al een heel stuk moeilijker als je op dieet bent. Een voorgerecht of een dessert op restaurant betekent al snel zo’n 1000 calorieën extra bovenop je maaltijd. Toch is het perfect mogelijk om gezellig mee uit te gaan eten, ook als je op dieet bent. Wees veeleisend en stel het personeel voldoende vragen. Hier vind je alvast zes valstrikken waar je niet in moet trappen als je op restaurant bent:

Eiwitomeletten

Veel mensen geloven dat je met de eierdooier al het vet van het ei verwijdert. Maar ze vergeten dat er bij de bereiding van een omelet ongelooflijk veel vet wordt gebruikt, zeker op restaurant. Een eitje is immers nog lekkerder als het met goed veel olie bereid werd. Vraag dus bij je bestelling aan het personeel of het ei eventueel bereid kan worden zonder vet.

Een gezonde salade

Een salade als voorgerecht, want dan krijg je niet veel calorieën binnen? Je bedoeling mag dan wel goed zijn, maar in de praktijk zou je vaak evengoed frietjes kunnen eten. Bij de bereiding van de salades en de dressings wordt meestal erg veel olie gebruikt. Vraag dus om een dressing zonder olie bij je salade en vermijd calorierijke salades als pastasalade.

Gestoomde groenten

Vet is lekker. Zelfs gestoomde groenten, waarmee je toch denkt weinig verkeerd te doen, zijn op restaurant vaak doordrenkt met vet. Bij gegrilde groenten is het hetzelfde verhaaltje. Die worden ofwel gemarineerd ofwel voor het grillen of voor het serveren ingevet met olie. Benadruk dat je gestoomde of gegrilde groenten wil die niet bereid zijn met boter of olie.

Mager vlees, kip of vis

Maak de ober duidelijk dat je je vlees, vis of kip gegrild of gekookt wordt zonder olie of boter. Vaak gebruiken de koks vet omdat het vlees dan mooier presenteert bij het opdienen.

Getoast brood

Met getoast brood kan er niets aan de hand zijn , denk je? Was het maar! Het toastbrood wordt vaak ingesmeerd met boter omdat het dan gemakkelijker bakt en een mooie schijn krijgt. Vraag aan het personeel of jer getoast droog brood kunt krijgen.

Magere sushi

Als je de vele lofbetuigingen over sushi hoort, moet het wel een van de gezondste gerechten ter wereld zijn. Als je de echte Japanse sushi bedoelt, klopt dit ook helemaal: rijst en vis, magerder dan dat kan bijna niet. Maar in een westers restaurant kun je best even informeren naar de ingrediënten van de sushi. Een goede keuze is ook sashimi, stukjes rauwe vis. De knapperige stukjes kun je best achterwege laten want die zijn vaak gefrituurd.

Dit bericht is gepost op 28 augustus 2007 om 3:36 pm uur en is geplaatst in afslanken en diëten, gezonde voeding.

Andere interessante artikels: Blijf op gewicht
Wat is een gastric bypass?