Blijf op gewicht

Als je eenmaal je vooropgestelde gewicht bereikt hebt, is een positieve ingesteldheid erg belangrijk in je inspanningen om op gewicht te blijven. Om permanent gewicht te verliezen, moet je je ertoe verbinden jezelf een gezondere levensstijl aan te meten. Val dus niet terug op die ongezonde eetgewoonten die je had voordat je gewicht verloor. Je gewicht controleren is geen gemakkelijke opgave, maar als je een goede combinatie van diëten met lichaamsbeweging vindt, is het zeker mogelijk!

Hier vind je enkele tips om op gewicht te blijven:

1. Sla geen maaltijden over. Maaltijden overslaan vertraagt je metabolisme en leidt ertoe dat je je later gaat overeten
2. Weeg jezelf eenmaal  per week: als je zelf je gewicht goed bijhoudt, zal je altijd alert zijn. Je kunt ook een eetdagboek bijhouden, waarin je alles neerschrijft wat je op een dag eet of drinkt. Zo kun je jezelf ervan vergewissen dat je inderdaad gezond eet. Wees eerlijk en zorgvuldig, anders zal het eetdagboek geen nut hebben. Het dagboek zal je sneller doen inzien wanneer je teveel calorierijk voedsel eet. Je kunt ook een trainingsdagboek bijhouden. Zo kun je controleren of je bijkomt omdat je te ongezond eet of omdat je te weinig lichaamsbeweging hebt.
3. Eet gevarieerd: Zo krijg je alle nodige voedingsstoffen binnen. Zorg ervoor dat je dieet veel groente, fruit, volle granen en magere proteïnen bevat.
4. Zorg voor voldoende fysieke activiteit: Lichaamsbeweging is een van de belangrijkste aspecten van permanent gewichtsverlies. Toon doorzettingsvermogen en train iedere dag!

Dit bericht is gepost op 28 augustus 2007 om 2:42 pm uur en is geplaatst in afslanken en diëten.

Andere interessante artikels: Heb jij obesitaschirurgie nodig?
Hoe een avondje restaurant je dieet kan verknoeien