Fitness om snel vet te verbranden

Gewicht verliezen lukt natuurlijk niet zomaar. Fitnessis een vorm van lichaamsbeweging die je hierbij uitstekend kan helpen. Hier vind je 12 tips die je alvast op weg helpen om nog snellervet te verbranden met behulp van fitness.

1. Warm op voor een trainingsessie

Opwarmen laat de bloedtoevoer naar de spieren 55% sneller gaan, waardoor je spieren beter opspannen. Een wandeling of een fietstochtje van 5 minuten is ruim voldoende. Bovendien zal je lichaam de inspanning als minder zwaar ervaren.

2. Doe verschillende cardio-oefeningen

Wissel verschillende cardio-oefeningen af. Zo geraak je de training niet snel beu, ga je je spieren niet snel forceren en maak je minder kans op blessures. Voorbeelden? Wandelen en fietsen, kickboksen en step aerobics, lopen en zwemmen.

3. Plan je trainingsessies in fasen

Train gedurende twee of drie weken 45 tot 60 minuten per dag aan een laag ritme. De volgende twee tot drie weken train je dan aan een hoger ritme. De weken daarna train je aan een gematigd tempo. Op deze manier word je lichaam efficiënter in vet verbranden.

4. Wissel verschillende soorten training af

Doe een antal krachtoefeningen, afgewisseld met cardio-training. Doe bijvoorbeeld drie verschillende oefeningen en ga daarna een drietal minuten fietsen. Doe daarna weer drie krachtoefeningen en ga dan een drietal minuten wandelen. Op deze manier verbrand je veel calorieën en lichaamsvetten, wordt je spierkracht groter en houd je de training gemakkelijker vol.

5. Train meerdere spieren tegelijkertijd

Kies je fitnessoefeningen zorgvuldig. Oefeningen die op verschillende spiergroepen inwerken, bieden veel meer voordeel.

6. Train ’s morgens

Als je meteen als je opstaat je oefeningen doet ben je er al van af. De kans dat er later op de dag iets tussenkomt of dat je te moe bent, wordt dus al aanzienlijk kleiner. Je metabolisme krijgt bovendien al meteen een enorme boost. Je lichaam begint dus al vroeg op de dag met vet verbranden.

7. Eet een kleine maaltijd voor je training

Een lichte, evenwichtige maaltijd voor je training zal je lichaam zeker helpen vet te verbranden. Nadat je hebt gegeten, stijgt je bloedsuikerspiegel immers. De training zal hetzelfde effect hebben als insuline en de bloedglucose-spiegel onder controle houden.

8. Daag je lichaam uit

Wil je vet verbranden met fitness, zorg er dan voor dat je training een echte uitdaging wordt. Kies voor zwaardere gewichten, versnel het looptempo. Zo vergroot je je weerstand en daag je je spieren en cardiovasculair systeem uit. Verleg je fysieke limiet!

9. Drink veel

Om lichaamsvet te verbranden, moet het vet eerst losgelaten worden door de vetcellen, waarna het door de bloedstroom meegevoerd wordt naar de lever. Als je lichaam niet voldoende gehydrateerd is moet de lever de nieren ter hulp snellen en kan hij geen vet loslaten. Drink veel water om dit te voorkomen!

10. Versnellen

De beste gezondheidsindicator blijft natuurlijk je hartslag, die bij inspanningen omhoog gaat. Ook hiervoor kun je je lichaam trainen, door bijvoorbeeld een sprintje in te zetten naar de brievenbus , 60 seconden ter plaatse te blijven trappelen of drie keer de trappen op en af te lopen. Na deze oefeningen zal je metabolisme voor meer dan een uur verhogen.

11. Dagboek

Schrijf je doelstellingen op, houd een dagboek bij van je fysieke activiteiten en van wat je gegeten hebt. Op die manier kun je plannen uitwerken. En als je ziet wat je al verwezenlijkt hebt, is een dagboek zelfs een extra stimulans!

12. Train met een vriend

Het is meer motiverend met een vriend te trainen dan alleen! Kies iemand uit met wie je het goed kunt vinden, die min of meer dezelfde doelstellingen en ongeveer dezelfde fysieke capaciteiten heeft.

Dit bericht is gepost op 21 augustus 2007 om 4:12 pm uur en is geplaatst in fitness.

Andere interessante artikels: Word je ziek van zuivel?
Hoe krijg je gespierde, slanke benen?