Dagelijks calorieën verbranden

Ook al geprobeerd om van al dat overtollige vet af te geraken? Gaat het niet snel genoeg voor je? Toch kun je, als je met behulp van onderstaande tips, op ja calorie-inname let en efficiënt aan lichaamsbeweging doet, meer dan 700 gram per week verliezen!

Ontbijt

De basisfunctie van je lichaam is in de eerste plaats: in leven blijven. Als je na een hele nacht slapen je lichaam ’s ochtends geen voedsel geeft, zal het als reactie hierop je vetvoorraad niet afbreken. Neem dus altijd een gezond ontbijt om dit mechanisme tegen te werken.

Eet vaker

‘Eet vaker’ betekent in dit geval niet ‘eet meer’. Probeer in totaal evenveel te eten, maar eet gewoon frequenter. Eet je normaal drie maaltijden per dag, splits die dan op in zes kleinere maaltijden. Eet om de drie uur een lichte maaltijd. Op die manier kun je ook beter je bloedsuikerspiegel onder controle houden. Zo zul je uiteindelijk meer vet verliezen.

Drink veel water

Spieren en lichaamsweefsel bestaan voor 80% uit water. Als je te weinig water inneemt, slaat je lichaam dit water op. Hierdoor zal je lichaam opgezwollen aanvoelen. Drink genoeg water zodat je lichaam voldoende gehydrateerd is en het overtollige water in je lichaam kan worden afgevoerd.

Doe aan ochtendgymnastiek

Dankzij lichaamsbeweging in de ochtend kan je je eetlust de hele dag onder controle houden. Je metabolisme krijgt immers vroeg op de dag al een enorme boost.

Deel je lichaamsbeweging op in stukken

Uit studies blijkt dat je metabolisme beter gestimuleerd wordt als je je lichaamsbeweging in stukken deelt. Maak bijvoorbeeld ’s morgens een wandeling van een kwartier en herhaal dit tijdens je lunchpauze. Of doe ’s morgens wat ochtendgymnastiek en train na je werk nog eens.

Lezen is beter dan tv-kijken

Volgens een onderzoek aan de Memphis State University is het nog steeds beter om een boek te lezen dan om tv te kijken, hoewel beide activiteiten niet echt fysiek zijn. wetenschappers volgden 32 meisjes die een halfuur naar tv keken en merkten dat hun metabolisme zelfs nog 16 onder het rustmetabolisme.

Drink groene thee

Groene thee, het populaire Japanse drankje, biedt veel voordelen voor je gezondheid. Zo zou het onder meer gewichtverlies in de hand werken Het drankje zorgt ervoor dat je lichaam meer calorieën verbrandt, hoewel we nog niet weten hoe dit precies in zijn werk gaat. In ieder geval heeft het belangrijkste bestanddeel, EGCG, een positieve invloed.

Hydrotherapie

Drink een halfuur voor je ontbijt een liter koud water op je lege maag. Het koude water dwingt je lichaam om zijn kerntemperatuur te verhogen, waardoor het metabolisme gestimuleerd en het overtollige water afgevoerd wordt.

Dit bericht is gepost op 20 augustus 2007 om 4:52 pm uur en is geplaatst in afslanken en diëten.

Andere interessante artikels: Vet verbranden: hoe werkt het?
Lifestyle fitness: fitness voor iedereen