Basisoefeningen voor een strakke buik

Een platte buik met strakke buikspieren, wie wil het niet? Hieronder vind je enkele gemakkelijke basisoefeningen om je op weg te helpen, maar onthoud ook dat je met een paar factoren rekening moet houden. Ten eerste moet je je lichaamsvetten terugdringen. Probeer zo weinig mogelijk calorieën naar binnen te spelen en besteed aandacht aan je bloedsuikerspiegel, die je goed onder controle moet houden. Doe minstens drie tot vier keer per week een halfuur oefeningen voor je conditie (aerobics, lopen, wandelen). Twee tot drie keer per week trainen met gewichten kan ook een verbluffend resultaat geven. Probeer ten slotte je dieet en je training vol te houden.

Warm gedurende zo’n 5 minuten op. Wandel een stukje, dans of speel met je kinderen. Vervolgens begin je aan de oefeningen. De bedoeling is dat je iedere oefening zo vaak mogelijk herhaalt. Lukt het je niet meer, stap dan meteen over op de volgende oefening. Het is de bedoeling dat je training niet langer dan 12 minuten duurt. Je zult merken dat je na een aantal weken al veel meer oefeningen kunt doen binnen die opgelegde tijdspanne.

1. Leg je op je rug met je gezicht naar boven. Buig je knieën in een hoek van 45° en plaats je voeten op de grond. Houd je rug ontspannen. Leg je twee handen achter je hoofd. Oefening: Trek je buikspieren samen en beweeg tegelijkertijd je bovenlichaam en je benen naar elkaar toe. leg je dan terug in startpositie en herhaal alles snel na elkaar. Adem uit terwijl je naar boven komt, adem in als je je neerlegt.

2. Deze oefening richt zich op het onderste gedeelte van de buikspieren. Startpositie: Leg je op je rug met je handen naast je heupen. Druk het bovenste gedeelte van je rug tegen de vloer terwijl je de oefening doet. Oefening: Trek je buikspieren helemaal samen en til zo je heupen van de vloer, zo ver mogelijk, terwijl je benen nog steeds gestrekt zijn. Adem uit terwijl je je heupen optilt, adem in als je je terug in startpositie legt. Richt je ogen op de zoldering, zodat je niet met je nek gaat trekken. Gebruik je handen niet, laat ze gewoon ontspannen naast je liggen.

3. Startpositie: zet je op een stoel of een kruk met je benen gestrekt voor je. Je handen leg je onder je zitvlak, voor meer evenwicht. Oefening: trek je buikspieren samen terwijl je je linkerbeen naar onder beweegt. Beweeg vervolgens in een schaarbeweging je linkerbeen naar boven en je rechter naar onder. Herhaal die schaarbeweging een paar keer, de benen moeten elkaar afwisselen. Adem rustig en op het ritme van de oefening. Span je bil- en heupspieren terwijl je de oefening doet, maar onthoud wel dat het hier om een buikspieroefening gaat.

4. Ten slotte een aparte oefening. De dwarse buikspier of transversus abdominis is de spier die we gebruiken als we onze buik intrekken. Leg je neer met je rug plat op de grond. Ontspan je buikspieren en maak je longen leeg. Trek dan je buik zo ver mogelijk in. Houd dit ongeveer 40 seconden vol. Als je deze oefening vaak doet, zul je merken dat je na een tijd vanzelf je buik ingetrokken gaat houden.

Dit bericht is gepost op 20 augustus 2007 om 3:17 pm uur en is geplaatst in fitness, afslanken en diëten.

Andere interessante artikels: De kilo’s eraf wandelen!
Vet verbranden: hoe werkt het?