Drink je gewicht weg

Veel water drinken is  een van de beste manieren om gewicht te verliezen, hoor je vaak vertellen. Deze stelling klopt volledig, maar weet je ook hoe het werkt?

Als je gewicht wilt verliezen, is het de bedoeling dat je lever opgeslagen vetten gaat omzetten in energie. De lever heeft verschillende functies, maar dit is een van de belangrijkste. Een van de organen in je lichaam die extra veel water nodig hebben, zijn je nieren. Als die zonder water te zitten komen, moet de lever ervoor inspringen en ook het werk van de nieren doen. Op dat moment werkt de lever niet meer zo efficiënt als het zou moeten.

Als je te weinig water drinkt, zorg je er onbewust voor dat je vet niet omgezet wordt in energie. De gemiddelde volwassen persoon zou per dag zo’n 9 à 12 glazen water moeten drinken. Daarvan zijn vier glazen afkomstig van voedsel en een van je metabolisme. Je zou dus eigenlijk nog vier tot zeven glazen moeten drinken. Als je sport, zouden dat er nog meer moeten zijn.

Dit bericht is gepost op 10 augustus 2007 om 3:19 pm uur en is geplaatst in afslanken en diëten.

Andere interessante artikels: Overgewaardeerde ‘gezonde’ voeding
Wandelen voor gewichtsverlies