Griepvirus veroorzaakt hartaanvallen

Het griepvirus kan leiden tot dodelijke hartaanvallen. Een onderzoek van de universiteit van Texas-Houston toonde aan dat het influenzaviris hartaandoeningen kan verergeren. Zo zou het virus onrechtstreeks de schuld hebben aan 90.000 doden per jaar in de Verenigde Staten.

De vaststellingen werden gepubliceerd in het “European Heart Journal”. “ Onze studie bewijst dat je griepepidemieën kunt verbinden met een stijging van sterfgevallen door coronaire aandoeningen, zegt Dr. Mohammed Madjid, één van de onderzoekers.

Het influenzavirus kent jaarlijks mutaties. Ieder jaar doen verschillende vormen van het virus de ronde. Het risico dat je de griep krijgt, is dus redelijk groot. In de VS kampt ieder jaar 10-20% van de bevolking met griep. De onderzoekers raden hartpatiënten aan een griepvaccin te halen en hun medicijnen trouw in te nemen. Zij schatten dat er zo al 90.000 coronaire sterfgevallen in de VS voorkomen zouden worden. Ook voor niet-hartpatiënten is het halen van een griepvaccin aan te raden.

Dit bericht is gepost op 6 augustus 2007 om 4:23 pm uur en is geplaatst in griep en verkoudheid, hart- en vaatziekten.

Andere interessante artikels: Visolie beschermt hart
Hoe bereid je een zwangerschap voor?