Eenvoudig gewicht verliezen

Steeds meer mensen gaan op dieet, maar velen onder hen geven even snel op als ze begonnen zijn. Toegegeven, diëten is moeilijk. Zou het allemaal niet veel gemakkelijker zijn als je in plaats van voor dat zware dieet zou kiezen voor een gemakkelijke methode waarbij je enkel verschillen van 50 calorieën moet optellen?

Het metabolisme verschilt natuurlijk bij iedereen, maar over het algemeen kunnen we stellen dat een halve kilogram lichaamsvet gelijk is aan 3500 calorieën. Als je dus dagelijks een verschil haalt van 500 calorieën, zou je op het einde van de week een halve kilogram afgevallen moeten zijn.

Met deze methode niet echt snel gewicht, maar de methode is wel efficiënt. Als je per maaltijd 50 calorieën kunt laten, neem je dagelijks 150 calorieën minder in. Kun je er ieder maaltijd 100 van maken, dan is dat al 300 calorieën per dag! Combineer dat met een beetje lichaamsbeweging en de resultaten zullen niet lang uitblijven!

Moeilijk is het niet om ieder maaltijd 50 calorieën te laten. Als je normaal twee theelepels roomkaas over je boterham uitsmeert, gebruik er dan nog maar een. Bestaat je ontbijt doorgaans uit spek en eieren, vervang het spek dan door een stuk fruit. Neem geen mayonaise meer, maar gebruik mosterd of ketchup. Eet voor tv in plaats van een kommetje chips een appel. Maak een dressing met een laag vetgehalte voor je salade. Probeer bij de maaltijd je frisdrank te vervangen door water of vruchtensap.

Een nog simpelere manier is kleinere porties nemen. Eet geen volledige chocoladereep maar neem slechts een klein stukje. Schep een kleine portie frietjes op in plaats van een heel bord. Giet je frisdrank voor bij de maaltijd in een klein glas.

Let wel op dat je de calorieën uit de juiste maaltijden en producten weglaat. Als je al de gewoonte had om en licht ontbijt te eten, laat hier dan niets van weg. Je gaat je dan energieloos voelen en later op de dag zeker honger krijgen!

Dit bericht is gepost op 1 augustus 2007 om 4:49 pm uur en is geplaatst in afslanken en diëten.

Andere interessante artikels: Pijn als alarmklok
Ben jij een emo-eter?