Cholesterol verlagen op een natuurlijke manier

Een natuurlijk middel om je cholesterolgehalte te verlagen zou wel eens een veiligere optie kunnen zijn dan de geneesmiddelen die de dokter op voorschrift geeft zoals Lipitor, Zetia, Zocor en andere cholesterolverlagende middelen, gekend als statines. Het probleem met deze geneesmiddelen is dat, alhoewel ze kunnen helpen, er kans is op zeer ernstige neveneffecten zoals leverproblemen en ernstige tot levensbedreigende spierafbraak. Hierdoor willen veel mensen weten hoe ze hun cholesterol kunnen verlagen zonder medicatie op basis van statines.

Gelukkig zijn er enkele natuurlijke manieren om het veelvoorkomende probleem aan te pakken. Een eerste stap is een verandering van dieet, maar aangezien slechts 20% van de totale cholesterol afkomstig is uit het dieet, moet je de te hoge cholesterol ook intern aanpakken. Natuurlijke cholesterolreductie wint de laatste tijd aan populariteit, vooral sinds de negatieve kantjes van de medicatie op voorschrift in opspraak zijn gekomen. Daarom geven we hier een aantal natuurlijke bronnen om je cholesterol te verlagen.

Policosanol

Dit pure extract van suikerriet was het onderwerp van verschillende klinische studies, het is zelfs meer onderzocht dat de meeste farmaceutische middelen. Policosanol is één van de veelbelovende manieren om cholesterol te verlagen op een natuurlijk manier. Er is bewezen dat het niet enkel de slechte cholesterol (LDL) verlaagt maar ook de goede (HDL) verhoogt. Daarmee werkt het beter als sommige geneesmiddelen, en het heeft geen vervelende neveneffecten.

Guggulipide extract

Een oud kruid afkomstig uit India, dat al duizenden jaren werd gebruikt voor verschillende kwaaltjes. Ook dit middel is al uitgebreid onderzocht geweest door onderzoekers over de hele wereld. Het heeft bewezen effectief te zijn in het verlagen van het cholesterolgehalte. Uit sommige studies is zelfs gebleken dat meer effect heeft dan sommige geneesmiddelen.

Groene thee extract

Zoals groene thee helpt tegen alle soorten kwaaltjes, zou het nu ook werkzaam zijn tegen cholesterol. Er werd aangetoond dat het LDL cholesterol en triglycerides verlaagt én HDL cholesterol verhoogt.

Beta Sitosterol

Deze stof wordt gevonden in sojabonen en korenolie. Het heeft een gelijkaardige structuur als cholesterol, zodat het kan helpen bij de absorptie van cholesterol in het lichaam. Studies geven ook aan dat het een anti-kanker effect heeft en de immuniteit verhoogt.

Natuurlijk cholesterol reductie supplement

Dit is een natuurlijk supplement dat bestaat uit vitamines, mineralen en plantenextracten. De speciale formule zorgt voor een verlaging van de LDL cholesterol en triglyceriden (vetten) en een verbetering van de algemene werking van het hart. De ingrediënten van deze speciale formule zouden veel veiliger zijn dan de statine-medicatie, die door veel dokters wordt voorgeschreven. Sommige van de ingrediënten in het supplement hebben zelfs bewezen dat ze effectiever zijn dat statines in klinische studies.

Dit bericht is gepost op 29 juli 2007 om 7:49 pm uur en is geplaatst in cholesterol.

Andere interessante artikels: Wat is een eetbuienstoornis?
Eten voor het slapen gaan