Schoolresultaten gelinkt aan hooikoorts

In het Verenigd Koninkrijk alleen lijden er ongeveer 15 miljoen mensen aan hooikoorts. Deze personen hebben 40% meer kans op slechtere schoolresultaten bij hun eindexamens, volgens het laatste onderzoek hieromtrent. Wanneer ze behandeld worden met anti-histamines hebben ze zelfs tot 70% meer kans op lagere punten, dankzij het “groggy”-effect van deze middelen. Volgens de studie is de enige oplossing van het probleem een aanpassing van de eindexamenplanning.

In deze studie werd gekeken naar data van 1834 leerlingen tussen 15 en 17 jaar. De onderzoekers vergeleken examenprestaties op de eindexamens op het gebied van wiskunde, engels, wetenschappen met hooikoortssymptomen op de dag van het examen. Meer dan de helft van de leerlingen rapporteerde symptomen van hooikoorts tijdens de eindexamens.

In de afgelopen 20 jaar zijn het aantal gevallen van hooikoorts verdrievoudigd. 36% van de hooikoortslijders beweert dat hun aandoening matige tot ernstige impact heeft op hun dagelijkse activiteiten. Daarom vinden de onderzoekers van de Universiteit van Edinburgh en het Imperial College London dat de symptomen van hooikoorts bij kinderen en jonge mensen tijdens het examenseizoen beter gecontroleerd moeten worden. Een nog betere oplossing zou zijn om de examens te verplaatsen naar een andere periode.

“Ouders en gezondheidsspecialisten moeten begrijpen dat het hebben van hooikoorts ervoor kan zorgen dat de kinderen minder goed presteren op hun examens,” zegt Dr Samantha Walker, die de studie leidde. “Als een leerling aanwezig is voor een examen, maar benadeeld wordt door een serieus geval van hooikoorts, moet het hoofd van de examencommissie gewaarschuwd worden,” voegt ze er nog aan toe.

Dit bericht is gepost op 24 July 2007 om 9:44 am uur en is geplaatst in Allergieën.

Andere interessante artikels: WordPress › Error

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.