Kinderen van werkende moeders meer risico op overgewicht

Uit een studie is gebleken dat de kinderen van rijkere ouders, voornamelijk met werkende moeders, vlugger overgewicht zullen hebben dan kinderen wiens moeder thuis blijft. De onderzoekers aan het Institute of Child Health in Londen volgden hiervoor 13000 drie-jarigen. Ze zagen dat voor iedere tien uur dat de moeder werkte, het risico op overgewicht steeg wanneer het huishoudelijk inkomen groter was dan 16500 euro. Volgens de experts is dit een alarmerend bericht voor de middenklasse. Bijna één vierde van de onderzochte kinderen had op de leeftijd van drie jaar namelijk al last van overgewicht.

De onderzoekers vonden een associatie tussen het risico op obesitas en het jaarlijkse inkomen van de ouders. Kinderen uit gezinnen met een inkomen van 33000 euro tot 49500 euro hebben 10% meer kans op overgewicht per 10 uur dat er werd gewerkt ten opzichte van de gezinnen die minder dan 16500 verdienden. In de gezinnen die meer dan 49500 euro verdienden, was het risico op obesitas zelfs nog groter, namelijk 15%.

De onderzoekers zeggen: “Moeders die lange uren kloppen, eerder dan een gebrek aan geld, zullen ervoor zorgen dat jonge kinderen geen gezond voedsel en lichaamsbeweging krijgen.” “Tijd doorbrengen met de ouders zou bijvoorbeeld de kinderen minder tijd geven om te snoepen en naar televisie te kijken,” voegen ze er nog aan toe.

Dit bericht is gepost op 24 juli 2007 om 9:25 pm uur en is geplaatst in afslanken en diëten, gezonde voeding.

Andere interessante artikels: Bloedtest voor gevaarlijk diep buikvet
Hoe wordt voedselallergie correct vastgesteld?