Ongezond leven verhoogt risico op Alzheimer

Iedereen kent wel de ziekte van alzheimer, de hersenen van alzheimer patienten takelen af wat leidt tot dementie, de ziekte van alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Ouderdom is de belangrijke risicofactor voor alzheimer maar onderzoekers zijn er van overtuigd dat een ongezonde levensstijl ook een grote invloed heeft op de ontwikkeling van de ziekte van alzheimer.

Ongezond leven kan naast tal van andere aandoeningen en kwalen ook de kans op alzheimer verhogen. Vooral zwaarlijvigheid kan zorgen voor een verhoogd risico op de ziekte van alzheimer. Wetenschappers voorspellen dat het stijgend aantal mensen die lijden aan obesitas ook zal zorgen voor een stijging van het aantal alzheimer patienten. Het risico op dementie of alzheimer ligt lager bij mensen die een gezond leven leiden, deze mensen hebben voldoende lichaamsbeweging en eten gezond. Dokters wijzen er op dat een gezonde levensstijl en een lagere bloeddruk het risico op dementie of alzheimer aanzienlijk kan verkleinen.

Mensen die te kampen hebben met overgewicht en zwaarlijvig zijn hebben dubbel zoveel kans om alzheimer te ontwikkelen als hun leeftijdsgenoten met een gezond gewicht. Het aantal gevallen van dementie en alzheimer za blijven stijgen, niet alleen omdat mensen tegenwoordig ouder worden maar ook omdat mensen ongezonder leven. Obesitas, roken, te hoge bloeddruk, te hoge cholesterol zijn allemaal factoren die een negatieve invloed hebben op onze gezondheid. Al deze factoren dragen bij tot een snellere aftakeling van de hersenen omdat hoge bloeddruk en cholesterol kunnen leiden tot hersenbeschadigingen.

Tot op de dag van vandaag is er nog geen afdoende therapie beschikbaar die alzheimer kan genezen, daarom hameren dokters er voortdurend op dat een gezonde levensstijl van vitaal belang is voor jong en oud!

Dit bericht is gepost op 6 juli 2007 om 11:22 pm uur en is geplaatst in ouder worden, Algemeen.

Andere interessante artikels: Vernieuwde technieken in behandeling verstopte bloedvaten
Wat je niet moet doen als je tijd wil winnen in de fitness