Waarom cholesterol verlagen?

Vele schrikken van het nieuws na een bloedtest dat hun cholesterol te hoog is, als je cholesterolwaardes geen extreme vormen aannemen zal de dokter je aanraden om iets aan je te hoge cholesterol te doen doormiddel van een aangepast dieet en een gezonde portie lichaamsbeweging.

Waarom is hoge cholesterol slecht?
Te hoge cholesterol kan lijden tot verharding van de aderen, ook wel aderverkalking genoemd. Cholesterol heeft de slechte eigenschap zich vast te hechten aan de wanden van bloedvaten en vormt zo een “plaque”. Te hoge cholesterol verhoogt ook het risico op hart- en vaatziekten, de belangrijkste doodsoorzaak in het westen. Door cholesterol vernauwde bloedvaten kunnen zorgen voor een herseninfarct of beroerte. Het is dus best om je cholesterolgehalte in de gaten te houden en je bloed regelmatig te laten controleren.

Een aangepast dieet met minder cholesterol is gezonder en dus beter voor je lichaam, niet alleen je cholesterol zal verlagen, je hele lichaam heeft er baat bij. Je gaat je beter voelen en minder snel ziek zijn, een cholesterolarm dieet is ook een vet-arm dieet, dus grijp je kans om wat overtollige kilo’s hier en daar weg te werken. Als je een gezonde voeding ook nog combineert met voldoende lichaamsbeweging is het plaatje helemaal compleet en is een gezonde levensstijl een feit. Nu is enkel volhouden de boodschap!

Dit bericht is gepost op 12 juni 2007 om 8:16 pm uur en is geplaatst in cholesterol, gezonde voeding, hart- en vaatziekten.

Andere interessante artikels: Te veel ijzer tijdens zwangerschap kan gevaarlijk zijn
Waarop letten als je zwanger wil worden?