Vaccin tegen allergie

Iedere week een vaccin of inenting tegen allergie blijkt goed te werken blijkt uit onderzoeken. Mensen die last hebben van een allergie veroorzaakt door huisstofmijt zouden tot 100 keer resistenter zijn voor de oorzaak van hun allergie, in dit geval de huisstofmijt. Voor mensen die erg te lijden hebben onder de loopneuzen en niestbuien kan dit zeker goed nieuws betekenen. Ook in de behandeling van hooikoortst en astma zou een vaccin een positieve werking kunnen hebben. Vooralleer er sprake is van een wondermiddel tegen allergie dient er eerst nog het nodige onderzoek te gebeuren.

In het Verenigd Koninkrijk hebben om en bij de 5 miljoen mensen te kampen met astma veroorzaakt door de huisstofmijt. De huisstofmijt zorgt niet alleen voor allergieën maar ook voor eczeem, vervelende huidaandoening.

Een allergie is een overreactie van ons afweersysteem of immunsysteem op een bepaalde stof (allergeen), hiedoor reageert ons lichaam met een ontsteking van de luchtwegen en slijmvliezen of bij eczeem de huid. Vaak wordt er aangehaald dat de moderne hygiëne kan bijdragen tot de ontwikkeling van allergieën, door overdadige hygiëne in de kindertijd heeft het lichaam geen kans om te wennen aan deze stoffen en zo een weerstand op te bouwen.

Het vaccin zou er voor moeten zorgen dat ons immuunsysteem gestimuleerd wordt om de tolerantie aan een bepaalde stof te verhogen. Het vaccin is echter nog in een testfase, dus het kan nog jaren duren vooralleer er een afdoend middel tegen allergieën op de markt is.

Dit bericht is gepost op 11 juni 2007 om 2:22 pm uur en is geplaatst in Allergieën.

Andere interessante artikels: Cellulitis bestrijden met radiogolven
Berwaarmiddelen in frisdrank ongezond