Remedie voor haarverlies?

Een recent onderzoek op muizen toont aan dat haarfollikels kunnen regenereren, deze ontdekking zou goed nieuws kunnen betekenen voor mogelijke oplossingen voor haarverlies en kaalheid. Onderzoekers stelden vast dat muizen met diepe huidwonden opnieuw haren kregen op de plaats van het litteken. De basis van deze nieuwe haargroei is gelijkaardig aan het proces dat instaat voor de vroege ontwikkeling van een embryo. Deze bevindingen tonen aan dat zoogdieren meer herstellende mogelijkheden hebben dan eerst werd aangenomen.

Wetenschappers hopen dat deze ontdekking een doorbraak kan betekenen in de behandeling van kaalheid en haarverlies. Het blijft voorlopig koffiedik kijken, men weet niet of mensenhuid hetzelfde zal reageren dan muizenhuid. De opnieuw geactiveerde haarfollikels functioneren normaal op 1 detail na, nieuwe haren bij de muizen zijn wit ipv grijs, onderzoek moet aantonen of dit ook bij de mens zo zal zijn.

Dit bericht is gepost op 30 mei 2007 om 8:47 am uur en is geplaatst in Algemeen.

Andere interessante artikels: Flavonoïden nieuw wondermiddel?
Meditatie tegen migraine