Meditatie tegen migraine

Een Indiase studie toonde aan dat de combinatie van ademhalingsoefeningen, ontspanning en yoga voor minder en vooral minder erge aanvallen van migraine zou kunnen zorgen. Onderzoekers bestudeerden 72 migraine patiënten die geregeld te kampen hadden met migraine aanvallen. Het deel van de proefpersonen dat yoga volgde bleken minder en minder intense aanvallen van hoofdpijn of migraine te hebben in vergelijking met degene die niet aan yoga deden.

Migrainepatiënten hebben vooral baat bij de yogahouding en de kalmerende ademhalingstechnieken, deze hebben beide een kalmerende werking. Dat yoga kon helpen bij het bestrijden van andere pijnen was al langer bekend. De indiase onderzoekers verdeelden de 72 proefpersonen in 2 groepen, 1 groep zou yoga volgen om migraine te verlichten en de andere groep kregen uitleg over hoe ze migraine konden vermijden door hun dieet en hun levensstijl te veranderen. Na drie maanden was er een merkbare verbetering vast te stellen bij degene die yoga volgden, het aantal en de intensiteit van de migraine nam af, in de andere groep werd er bijna geen verbetering vastgesteld.

Dit bericht is gepost op 30 mei 2007 om 8:51 pm uur en is geplaatst in Algemeen.

Andere interessante artikels: Remedie voor haarverlies?
Cellulitis bestrijden met radiogolven