Fouten bij het kopen van loopschoenen

Als je comfortabel en zonder blessures wil lopen zijn goede loopschoenen zeer belangrijk, je loopschoenen moeten immers stap na stap de schokken absorberen die schadelijk zijn voor spieren en gewrichten. Volgende fouten komen vaak voor en kunnen zeker vermeden worden bij de aanschaf van loopschoenen.

Fout 1: Mooie schoenen kopen

Te veel lopers zijn bekommerd om hun looks tijdens het sporten. Mode en sporten kunnen samengaan, maar niet ten koste van kwaliteit. Dus koop niet de mooiste schoenen maar diegene die het beste bij jouw voeten en lichaam passen.

Fout 2: Schoenen te klein kopen

Loopschoenen die te krap zitten leiden tot blaren en irritaties. Vrouwen zijn vooral geneigd om (te) krappe schoenen te kopen. Je tenen moeten genoeg ruimte hebben in de loopschoen. In de neus van je schoen moet je minstens een halve cm. over hebben. De schoen mag natuurlijk ook niet te los aan de voet zitten. Vraag de gespecialiseerde verkoper om raad als je twijfelt.

Fout 3: Schoenen op het verkeerde moment van de dag gaan kopen

Veel mensen gaan ’s morgens schoenen kopen en komen de dag erna terug naar de winkel omdat de schoenen te krap zitten. Voeten zijn ’s morgens dunner dan ’s avonds, je voeten kunnen door de dag gaan opzwellen. Dus probeer altijd schoenen te kopen in de late namiddag.

Fout 4: Je maat gokken

Je kan maat 40 hebben in loopschoenen van één merk, maar dat wil niet zeggen dat dit voor alle merken geldt. Niet alleen de maten kunnen verschillen tussen de merken, ook de pasvorm van de loopschoenen kan anders zijn. Het is dus af te raden schoenen via het internet of via postorder te bestellen en te gokken wat je maat is. Schoenen passen vooraleer je ze koopt is altijd belangrijk.

Fout 5: Besparen op loopschoenen

Loop je voeten en je gewrichten niet kapot door jarenlang met goedkope, minderwaardige loopschoenen te trainen. Niet alle loopschoenen moeten duur zijn maar meestal lopen prijs en kwaliteit wel hand in hand. Let op met goedkope B-merken. De bekende merken verrichten altijd grondig wetenschappelijk onderzoek vooraleer een nieuwe loopschoen op de markt komt.

Dit bericht is gepost op 30 januari 2007 om 10:39 pm uur en is geplaatst in lopen.

Andere interessante artikels: Trager eten doet minder eten
Gewicht verliezen gaat traag, zeer traag