Gezond eten maakt scholieren intelligenter en braver

Kinderen die op school gezonde en evenwichtige maaltijden voorgeschoteld krijgen halen betere resultaten volgens een onderzoek van de Observer. Dit bewijst nogmaals het belang van een gezonde voeding voor jong en oud.
Dat een gezonde voeding rijk aan omega 3 vetzuren goed is voor de hersenen van opgroeiende kinderen is al eerder aangetoond, nu wordt dus het belang van een volledig evenwichtige voeding aangetoond, onze voeding zorgt voor de bouwstenen van ons lichaam, opgroeiende kinderen kunnen dus maar beter een gezond dieet volgen om zo hun lichaam te voorzien van de best mogelijke grondstoffen voor een gezond en vitaal lichaam.
Het onderzoek toonde aan dat er een onmiskenbaar verband was tussen het vervangen van de ongezonde dikwijls te vetrijke voeding door een evenwichtige voeding en de prestaties van de leerlingen. 25.000 leerlingen namen deel aan het onderzoek, een derde bleef  trouw aan de oude voedingsgewoonten, de meerderheid koos voor de gezondere maaltijden.
De resultaten waren duidelijk, niet alleen scoorden de gezonde eters beter qua intelligentie, ze scoorden ook beter op gebied van concentratie en gedrag. Ook was er een positieve invloed op het humeur van de kinderen die een gezond dieet volgden.
Een gezonde voeding blijkt dus eens te meer onmisbaar voor opgroeiende kinderen, zowal thuis als op school zou er voldoende aandacht moeten zijn voor een gezond en evenwichtig dieet.

Dit bericht is gepost op 21 januari 2007 om 7:51 pm uur en is geplaatst in gezonde voeding.

Andere interessante artikels: Wat loopt er fout bij mijn dieet?
Fascinerende gezondheidsweetjes