10 voedingsmiddelen tegen hoge cholesterol

Veel mensen hebben tegenwoordig te kampen met te hoge cholesterol. Te hoge cholesterol is schadelijk voor onze gezondheid. Veel mensen nemen cholesterolverlagende medicijnen om hun cholesterol te verlagen, er zijn echter ook natuurlijke voedingsmiddelen die kunnen helpen met slechte cholesterol verlagen. Hier volgt een lijstje met 10 voedingsmiddelen die je in je dieet kan verwerken om zo je cholesterol te verlagen.

- shiitake paddenstoelen
Shiitake paddenstoelen bevatten eritadenine, een stof die cholesterol verlagend werk bij testen op dieren? Hoe meer eritadenine de dieren kregen toegediend hoe meer hun cholesterol verminderde.

- Walnoten
Walnoten, ook wel okkernoten genoemd bevatten omega 3 vetzuren, omega 3 vetzuren staan bekend om hun gunstig effect op het cholesterolgehalte in ons lichaam.

- Soja-eiwit
Soja-eiwit heeft de goede eigenschap om te zorgen voor een daling van het LDL cholesterol (slechte cholesterol) zonder de HDL cholesterol te doen dalen (goede cholesterol). Het is dus aangeraden dagelijks minstens 1 sojaproduct te nuttigen om zo je cholesterol onder controle te houden.

- Blauwe bessen
Onderzoekers hebben een antioxidant in blauwe bessen gevonden dat dezelfde eigenschappen heeft als resveratrol, de stof die ondermeer zorgt voor de gezonde cholesterol verlagende eigenschap van rode wijn.

- Zalm
Zalm is een goede bron van gezonde omega-3 vetzuren welke bekend staan om hun cholesterolverlagende eigenschappen.
- Knoflook
Vele studies hebben reeds aangetoond dat het regelmatig eten van knoflook LDL cholesterol verlaagt en HDL cholesterol verhoogt.

- Avocado
Avocado bevat de stof bètasitosterol, bètasitosterol verlaagt overtollige LDL cholesterol en verhoogt dan weer de goede cholesterol.

- Zwarte bonen
Zwarte bonen bevatten veel vezels die slechte cholesterol bestrijden en verlagen

-  Appels
Als je last hebt van hoge cholesterol, kan dagelijks een appel eten helpen. Appels zijn immers rijk aan pectine, een oplosbare vezel. Pectine is zeer effectief als je je cholesterol wil verlagen. Deze vezel is oplosbaar in je lichaam, cholesterol bindt zich eraan en wordt op die manier uit je lichaam verwijderd.

- Donkergroene bladgroenten
Groenten en fruit zijn in het algemeen goed tegen te hoge cholesterol maar vooral donkergroene bladgroenten blijken effectieve cholesterolverlagers.

Dit bericht is gepost op 14 januari 2007 om 11:55 pm uur en is geplaatst in cholesterol.

Andere interessante artikels: zonder dieet gewicht verliezen
Wat loopt er fout bij mijn dieet?