zonder dieet gewicht verliezen

gewicht verliezen zonder echt op dieet te gaan, daar droom iedereen van die kamp met overgewicht. Recent onderzoek toont aan dat bewegen (fysieke inspanning) de manier bij uitstek is om gewicht (vet) te verliezen. Als je vet wil verliezen en je sport niet graag moet je voortdurend calorieën gaan tellen. Hier kan je enkele tips vinden om af te vallen zonder op dieet te gaan. Belangrijk bij volgende tips is dat het lange termijn tips zijn, volhouden is dus de boodschap.
Gedurende de dag heb je mogelijkheden genoeg om te bewegen. Waarom op dieet gaan als het ook zonder kan. Als je wil afvallen of gewoon verdikken wil tegen gaan probeer dan volgende tips te volgen.

- Begin geleidelijk aan en probeer gaande weg meer tips toe te passen.
Crash diëten zijn niet goed en zelden succesvol. Lange termijn maatregelen zijn veel effectiever.
Het is beter om met 5 minuten wandelen te beginnen dan met 45 min te lopen. Je moet een intensiteit kiezen die bij je past, dit zorgt er voor dat de kans op volhouden vergroot.

- beperk de porties “slecht” eten.

Je moet frieten, chips en andere lekkernijen niet uit je menu schrappen, maar beperk bijvoorbeeld je portie met een derde, daardoor zal ook de vet en calorie inname een derde verminderen.

- vergroot de porties “goed” eten.
Als je de porties “slecht” eten beperkt betekent dit niet dat je met honger van tafel moet gaan. Vervang bvb een deel van je portie friet door extra groenten of een stuk fruit na het eten. Groenten en fruit mag je eten zoveel je wil.

- denk positief
Gezond eten moet geen marteling of een opgave zijn, doe het met plezier! Besef dat je er alleen maar beter van wordt. Gezond eten is respect hebben voor je lichaam en geest. Posietief denken over je nieuwe “dieet” is de sleutel tot succes.

- beperk het gebruik van alcohol
Als je gewicht wil verliezen en je drink regelmatig een stevig pintje zal je moeten matigen. 1 maal per week een pintje drinken kan zeker geen kwaad maar probeer niet dagelijks meerdere alcoholische consumpties te nuttigen.

- drink water!
8 tot 10 glazen water is een gezonde hoeveelheid water per dag. Water is gezond en zal ook de eetlust remmen. Water is een belangrijk onderdeel van je dieet. 75% van de mensen drinkt te weinig. Vergis je niet, eens goed op café gaan is niet hetzelfde als water drinken. Ook frisdranken kunnen water niet vervangen.

- denk niet in termen van dieet noem het een nieuwe verbeterde levensstijl!

Dit bericht is gepost op 13 januari 2007 om 8:53 pm uur en is geplaatst in afslanken en diëten, gezonde voeding.

Andere interessante artikels: Het koolsoepdieet
10 voedingsmiddelen tegen hoge cholesterol