Kcal, calorieën of kilojoules?

Wanneer we op dieet zijn of gewoon op onze voeding letten en we kijken op verpakkingen van voedingsmiddelen naar hun energiewaardes komen we vaak KJ en Kcal tegen. Wat is Kcal precies? Kcal staat voor kilocalorieën. Een Kcal of een kilocalorie is gelijk aan 1000 calorieën. De waardes in KJ staan voor het aantal kilojoules in het voedsel. De energiewaarde van voedingsmiddelen wordt officieel uitgedrukt in kilojoules (KJ) men drukt echter de energetische waarde van voedingsmiddelen meer uit in calorieën waar een calorie eigenlijk staat voor 1 kilocalorie. 1 Kcal komt overeen met 4.184 kilojoules (KJ) Wanneer men dus een dieet van 1500 calorieën aanraadt bedoelt men eigenlijk een dieet van 1500 kilocalorieën (Kcal).

Dit bericht is gepost op 1 december 2006 om 8:46 pm uur en is geplaatst in afslanken en diëten, gezonde voeding.

Andere interessante artikels: Vet omzetten in spieren
Alcohol en calorieën