Vet verbranden met yoghurt

Een studie toont aan dat Yoghurt in je dieet je lichaam kan helpen om vet te verbranden en daardoor sneller af te slanken. Onderzoekers die research doen naar dieet, afvallen en vetverbranding ontdekten dat zwaarlijvige mensen die minstens 3 porties magere yoghurt per dag eten tijdens een verlaagd calorieën dieet (zonder een schuld aan calorieën kan je echt niet afvallen), 22 procent meer gewicht verloren en vooral 61 procent meer vet hadden verbrand dan anderen die enkel het verlaagde calorieën dieet volgden. De zwaarlijvigen die yoghurt eten verliezen ook opmerkelijk meer gewicht rond hun taille. Wil je dus afvallen ter hoogte van je buik dan kan je proberen minstens 3 maal per dag magere yoghurt te eten.
Niet alleen vielen de proefkonijnen die yoghurt aten meer af, ze slaagden er ook beter in om beter magere spiermassa te behouden. Door je spiermassa te behouden tijdens het diëten ga je je metabolisme niet onnodig verlagen, dit kan alleen maar helpen om het gevreesde jojo-effect te voorkomen. Dit is cruciaal bij het diëten, je wil vet verbranden, geen spieren verliezen. Spieren helpen om calorieën te verbranden en zijn dus onze bondgenoot in de strijd tegen de overtollige kilo’s en zwembandjes.
De onderzoekers vinden meer en meer bewijs dat het calcium en de eiwitten in magere yoghurt helpen om vet te verbranden en permanent gewicht te verliezen. Vooral het verlies van vet aan de buik is zeer interessant, vele brengen dit vet in verband met gevaarlijke hart- en vaatziekten, diabetes, beroertes en sommige vormen van kanker. Probeer het zelf, 3 maal per dag yoghurt eten en laat ons weten wat het resultaat is van je yoghurt dieet!

Dit bericht is gepost op 19 november 2006 om 9:12 pm uur en is geplaatst in afslanken en diëten.

Andere interessante artikels: Spierverrekking een vervelende blessure
Tips voor meer vezels in je dieet