1 kilo vet verbranden

Hoe kan ik 1 kilo vet verliezen of afvallen? In theorie is dit vrij simpel uit te leggen. Om af te vallen moet je meer energie (calorieën) verbruiken dan je eet en drinkt, zoveel is duidelijk. Maar hoeveel calorieën moet je precies verbranden om 1 kilo lichaamsvet kwijt te spelen?

Vet is de energiereserve van ons lichaam, daarom bevat vet een groot aantal calorieën, 1 kilo vet komt overeen met maar liefst 9000 calorieën. Vet is de noodvoorraad van ons lichaam voor slechtere tijden. Om wat vet te verliezen moet je je lichaam dus stimuleren om in zijn reserves te tasten. Dit kan je best doen door voor een lange tijd per dag meer calorieën te verbruiken dan dat je opneemt via je voeding of via drinken.

Wil je verstandig afvallen kan je best maximaal 500 calorieën per dag te weinig eten. Dit zorgt er voor dat je minder last zal hebben om het dieet vol te houden. Als we dan een simpele berekening maken: We eten 500 calorieën per dag te weinig en we hebben ongeveer 9000 calorieën per kilogram lichaamsgewicht, dan zal je dus ongeveer 18 dagen nodig hebben om 1 kilo vet te verliezen met een verstandig dieet van 500 calorieën schuld per dag.

Om degelijk en verstandig af te vallen is een aanpak van lange duur nodig, langzaamaan kilo per kilo je overtollig vet verbranden door extra calorieën te verbruiken is de meest succesvolle manier om af te vallen.

Dit bericht is gepost op 17 november 2006 om 9:18 pm uur en is geplaatst in afslanken en diëten.

Andere interessante artikels: Hoeveel energie verbruiken we?
Spierverrekking een vervelende blessure