Verkoudheid en sporten?

Mag je sporten wanneer je ziek of verkouden bent? Wanneer het slechts een lichte verkoudheid is kan licht sporten zeker geen kwaad. Een loopneus houdt je heus niet tegen om rustig wat kilometers te lopen of te fietsen. Licht sporten verhoogd zelfs onze weerstand en kan er voor zorgen dat we de volgende keer minder snel ziek zijn of kou vatten. Intensief sporten daarentegen verminderd onze weerstand. Tijdens en na een intensieve inspanning is onze weerstand verzwakt en krijgen ziektes meer kans. Wanneer je ziek bent kan je dus best niet intensief gaan hardlopen.

Wanneer niet sporten tijdens ziekte?

Wanneer je grieperig bent kan je best niet gaan sporten. Griep heeft namelijk de neiging om op de hartspier te werken, deze kan dan elke onnodige inspanning missen en alle rust gebruiken om te herstellen. Ook wanneer je koorts heb blijf je beter binnen en ziek je best wat uit. Een gouden regel: Ga op je gevoel af, voel je je echt niet goed ga dan zeker niet sporten, rust wat uit totdat je je weer beter voelt.

Dit bericht is gepost op 17 oktober 2006 om 8:09 pm uur en is geplaatst in griep en verkoudheid, sporten en gezondheid.

Andere interessante artikels: Goede basisconditie
10 tips om meer calorieën te verbruiken