Goede loopschoenen, een must!

Na de laatste tijd last te hebben van stijve kuiten tijdens het lopen op een harde ondergrond is er een nieuwe wereld opengegaan! Op straat lopen zonder ook maar iets stijf te zijn in m’n kuiten. De oplossing die mij geholpen heeft: nieuwe loopschoenen. Enkele weken geleden was de maat vol en ging ik op zoek naar nieuwe, goede loopschoenen. Op naar de speciaalzaak.

Het is belangrijk om naar een goede winkel te gaan met personeel dat verstand heeft van lopen en loopschoenen. Na een korte loop op de loopband was duidelijk dat er aan de looptechniek niks schortte, de voet kwam mooi neer en rolde mooi af zoals het hoort. Na enkele schoenen te passen en even te testen op de loopband was de keuze snel gemaakt.

Snel naar huis en de loopschoenen aan een eerste korte test onderwerpen! En het resultaat was perfect, zeer goede schokabsorptie waardoor ik geen last meer had van stramme kuiten bij het lopen op beton of asfalt. Ik had de veelvoorkomende fout gemaakt door te lang met hetzelfde paar loopschoenen te lopen.

Er wordt aangeraden om maximaal een 1000 km te lopen met een paar loopschoenen.Dus als je 2 keer per week 10 km loopt doe je er goed aan om jaarlijks nieuwe loopschoenen te kopen om blessures te vermijden. Soms zien de schoenen er nog niet versleten uit maar de loopschoen verliest stilaan zijn schokabsorptievermogen en de schokken zijn nefast voor ons lichaam en kunnen zorgen voor ongemakken en kwetsuren.

Nog een tip: loop je nieuwe schoenen goed in, de eerste tientallen kilometers doe je best in korte stukken. Maak niet de fout om direct 15 km te lopen met nieuwe schoenen. Zere voeten, blaren of erger kunnen het gevolg zijn.

Dit bericht is gepost op 29 september 2006 om 11:23 pm uur en is geplaatst in lopen.

Andere interessante artikels: Verslaving aan mentholsigaretten blijkt hardnekkiger
Tien tips om gezond te eten